Παιδιά και Αποταμίευση

Όλοι έχουμε ακούσει τη φράση “φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι”. Μια φράση ταξιδεύει από γενιά σε γενιά και μας δείχνει ότι η αποταμίευση είναι μια πράξη ανεκτίμητης αξίας.

Αποταμίευση ... μια Πράξη Ανεκτίμητης Αξίας

Την πρωτιά έχουν τα ζώα:

Τα περισσότερα ζώα μαζεύουν την τροφή που τους περισσεύει και την καταναλώνουν όταν δεν μπορούν να βρουν άλλη. Κλασικά παραδείγματα αποταμίευσης στη φύση είναι το μυρμήγκι που αποταμιεύει τροφή κάθε καλοκαίρι για να έχει το χειμώνα και τα σκιουράκια που κρύβουν καρπούς μέσα στους κορμούς δέντρων. Ας ακολουθήσουμε και εμείς το παραπάνω παράδειγμα , ξεκινώντας από σήμερα κιόλας να αποταμιεύουμε χρήματα από το χαρτζιλίκι μας.

Κουμπαράς γουρούνι…ο διάσημος

Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι κουμπαράδες έχουν σχήμα γουρουνιού. Πριν από τη βιομηχανική επανάσταση , όλες οι οικογένειες είχαν τη συνήθεια να κρατούν ένα γουρουνάκι, για να μπορούν να το πουλήσουν σε περίπτωση που χρειαζόντουσαν χρήματα.Έτσι το γουρούνι έγινε σύμβολο αφθονίας και ευημερίας και για αυτό και οι πρώτοι κουμπαράδες απέκτησαν το σχήμα αυτού του ζώου για να συμβολίσουν την πράξη της αποταμίευσης.

Αποταμίευση δεν σημαίνει τσιγκουνιά

Η έννοια της αποταμίευσης δεν έχει καμία σχέση με την τσιγκουνιά. Αποταμίευση σημαίνει ότι συγκεντρώνουμε κάπου τα χρήματα που μας περισσεύουν και δεν τα έχουμε ανάγκη.Σημασία έχει να αποταμιεύουμε χωρίς να στερούμαστε κάτι από την καθημερινότητά μας , με σκοπό να συγκεντρώνουμε ολοένα και περισσότερα χρήματα.

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Η 31η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Μέρα Αποταμίευσης. Κάθε χρόνο , σε όλες τις χώρες του κόσμου, η συγκεκριμένη μέρα είναι αφιερωμένη στην αποταμίευση και γιορτάζεται με διάφορες εκδηλώσεις.Ξεκινήστε και εσείς να αποταμιεύετε από σήμερα κιόλας αγοράζοντας τον δικό σας κουμπαρά.