Πόσο Σημαντικό είναι για το Παιδί το Πρωινό;

Ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το πρωινό. Είναι το πρώτο γεύμα μετά από μία μεγάλη περίοδο αφαγίας (περίπου 8 ώρες) και αυτό που θα μας τροφοδοτήσει με ενέργεια για την απαιτητική ημέρα που ξεκινά.

Η Καλή Μέρα Από το "Πρωινό" Φαίνεται

Πόσο σημαντικό είναι για το παιδί το Πρωινό;

Ιδιαίτερα στην παιδική ηλικία το πρωινό είναι απαραίτητο γεύμα. Ολοένα και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν πως το πρωινό είναι από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας, ειδικότερα για τα παιδιά, που βρίσκονται σε περίοδο ανάπτυξης. Ίσως η πιο σημαντική συνήθεια διατροφής που πρέπει να αποκτήσει ένα παιδί για όλη τη διάρκεια της ζωής του είναι η λήψη πλήρους πρωινού γεύματος.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει;

Το πρωινό πρέπει να καλύπτει το 25% των καθημερινών μας αναγκών σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά και πρέπει να περιλαμβάνει:
– Βιταμίνες, οι οποίες δίνουν ενέργεια στο σώμα και το μυαλό
– Λιπαρά, τα οποία αποτελούν πηγή ενέργειας και λιποδιαλυτών βιταμινών Α, D, Ε και Κ
– Φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου
– Ιχνοστοιχεία
– Νερό, για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού

Κάντε το Πρωινό συνήθεια

Αρχικά θα πρέπει να εξηγήσουμε στα παιδιά την σημασία του πρωινού. Πρέπει να καταλάβουν γιατί κάθε πρωί επιβάλλεται να ξυπνάμε λίγο νωρίτερα και να καθόμαστε στο τραπέζι.
Αν πάλι εντοπίσουμε κάποιες γεύσεις που αρέσουν στα παιδιά το πρωί, όπως γίνεται συνήθως με το μέλι, μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε συχνότερα

 Προτάσεις πρωινού για όλη την οικογένεια

– Ένα ποτήρι γάλα + δημητριακά + ένα ποτήρι χυμό της αρεσκείας μας
– Ένα ποτήρι γάλα με σκόνη σοκολάτας + 1 φέτα ψωμί βούτυρο με μέλι
– Ένα γιαούρτι + ξηροί καρποί (ή δημητριακά) + μέλι + ένα ποτήρι χυμό της αρεσκείας μας
– Ένα ποτήρι γάλα + δημητριακά + φρούτα

Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την σωστή ανάπτυξη του παιδιού, με ιδανική πρόσληψη τρεις με τέσσερις μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων ημερησίως.