Οργανώστε το Παιδικό Δωμάτιο

Στο παιδικό δωμάτιο είναι απαραίτητο να δώσετε σημασία στους αποθηκευτικούς χώρους. Είναι σημαντικό για το παιδί να λειτουργεί  να λειτουργεί και να ζει σε ένα χώρο τακτοποιημένο όπου κάθε αντικείμενο βρίσκεται στην θέση του. 

Οργανώστε το Παιδικό Δωμάτιο

Δύο Αδέλφια, Ένα Δωμάτιο

Επειδή πολλές φορές δύο αδέλφια μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο είναι καλό το καθένα να έχει το δικό του χώρο μέσα στο δωμάτιο. Έτσι το καθένα νιώθει υπεύθυνο και ταυτόχρονα ανεξάρτητο. 

Οργάνωση και λειτουργικότητα

Προσπαθήστε να συνδυάσετε τη λειτουργικότητα με τη φόρμα και διακοσμητική άποψη. Ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο σίγουρα θα συμβάλλει  στη φύλαξη κάποιων πραγμάτων.

Πρώτα απ’όλα μια ευρύχωρη ντουλάπα με αρκετά συρτάρια και χώρο για να κρεμάτε ρούχα.

Επίσης έπιπλα που μπορούν να έχουν ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και καλύπτουν θέσεις όπως κάτω από τα παράθυρα ή δίπλα στο γραφείο. Έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ανοιχτοί χώροι για βιβλία ή διακοσμητικά και οι κλειστοί χώροι σαν αποθηκευτικοί χώροι.

Μια πολύ καλή ιδέα για αξιοποίηση είναι ο χώρος κάτω από το κρεβάτι . Κουτιά με διαφορετικά χρώματα για το κάθε είδος που περιέχουν , μπορούν εύκολα να γίνουν ένας αποθηκευτικός χώρος.

Πολύχρωμα κουτιά ή καλάθια δίνουν χρώμα στο δωμάτιο και ταυτόχρονα ομαδοποιούν τα πράγματα ανάλογα με την χρήση. 

Μικρές ή μεγάλες θήκες , υφασμάτινες ή από άλλο υλικό μπορούν να κρεμαστούν σε σημεία που δεν φαντάζεστε και να χρησιμοποιηθούν είτε για τα παιχνίδια είτε για τα παπούτσια ή άλλα μικροαντικείμενα.