Παιδί & Διατροφή στο Σχολείο

Παιδί & Διατροφή στο Σχολείο…..Η πρώτη τάξη στο σχολείο αγχώνει τις περισσότερες μαμάδες όχι μόνο για το πως θα πάει το παιδάκι τους με τα μαθήματα, αλλά και για το τι θα τρώει στο σχολείο , πως θα αποφύγει τους γλυκούς, λιπαρούς και αλμυρούς πειρασμούς του κυλικείου, αλλά και τι πρέπει να τρώει για να είναι ο καλύτερος μαθητής. Η απάντηση βρίσκεται στα μικρά και καθημερινά μυστικά της ισορροπημένης διατροφής.

Παιδί & Διατροφή στο Σχολείο

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται:  Οι αποθήκες ενέργειας των μικρών μας φίλων είναι άδειες όταν ξυπνάνε και χρειάζονται γρήγορη αναπλήρωση . Συγκεκριμένα , έρευνες που μελέτησαν την απόδοση των μαθητών σε πρωινά τεστ στο σχολείο μετά τη λήψη ή μη πρωινού έδειξαν ότι η απόδοση τους ήταν υψηλότερη όταν τα παιδιά είχαν καταναλώσει πρωινό στο σπίτι. Το πιο σημαντικό θρεπτικό στοιχείο για να τονωθεί άμεσα η προσοχή και η ικανότητα μνήμης των παιδιών στο σχολείο είναι η γλυκόζη.

Ορισμένες καλές προτάσεις για πρωινό είναι:

  • 1 φλιτζάνι γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης & 1 φρούτο ή 1 ποτήρι χυμό
  • 1 ποτήρι χυμό & 1 τοστ
  • 1 φλιτζάνι γάλα, 1-2 φέτες ψωμί με μαργαρίνη και μέλι & 1 φρούτο ή 1 ποτήρι χυμό

Υγιεινές Προτάσεις για Ελαφριά Σνακ είναι:

1 φρούτο ή 1 ποτήρι χυμό

1 ποτήρι χυμό & 1 μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης ή 2 μπισκότα ή 2 κράκερ ολικής άλεσης

Απαραίτητη η αυξημένη πρόληψη υγρών

Οι μικροί μας φίλοι είναι σημαντικό να καταναλώνουν επαρκή υγρά και στο σχολείο, λόγω της εφίδρωσης από την έντονη σωματική άσκηση και τα παιχνίδια. Επιπλέον, η αναπλήρωση των υγρών που χάνουν τα παιδιά μέσω της εφίδρωσης και της διούρησης είναι αναγκαία , ώστε να μην ανεβαίνει απότομα η θερμοκρασία του σώματος και να μπορούν να παίζουν , να σκέφτονται και να δρουν, χωρίς να κουράζονται εύκολα. Ιδανική επιλογή για να αυξηθεί η πρόσληψη υγρών, εκτός από το νερό, είναι οι χυμοί φρούτων, όπου χάρη στα φυσικά σάκχαρα και τις βιταμίνες που περιέχουν , προσφέρουν άμεση ενέργεια και τόνωση . Επιπλέον οι χυμοί πέρα από την ενυδάτωση καλύπτουν μία από τις πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών που έχουν ανάγκη καθημερινά τα παιδιά για την καλύτερη ανάπτυξή τους και για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού τους σε βιταμίνες και μέταλλα.