Χρώματα για το Παιδικό Δωμάτιο

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος που αναπτύσσεται το παιδί.  Εκεί παίζει, διαβάζει, μεγαλώνει. Διαλέξτε όμορφα Χρώματα για το Παιδικό Δωμάτιο και φτιάξτε ένα περιβάλλον άνετο και δημιουργικό.

Βάλτε Χρώμα στο Χώρο του

Οι αποχρώσεις

Οι αποχρώσεις των χρωμάτων στους τοίχους του παιδικού δωματίου παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην καλή ψυχολογία τόσο στου παιδιού μας  όσο και τη δική μας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι οδηγίες για το παιδικό δωμάτιο ουσιαστικά είναι οδηγίες για τη διακόσμηση όλου του σπιτιού. Όλοι συγκλίνουν στο γεγονός ότι το παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι βαμμένο σε ανοιχτά παστέλ χρώματα με βάση το λευκό:

Το φωτεινό πορτοκαλί:  επενεργεί θετικά στη διανοητική ανάπτυξη του παιδιού.

Το ροζ, το γαλάζιο, το λιλά και το σομόν δημιουργούν ήρεμη ατμόσφαιρα . Ιδιαίτερα το ροζ αποτελεί χρώμα που προφέρει τη μεγαλύτερη ηρεμία.

Το πράσινο είναι παραδοσιακά το χρώμα της γαλήνης.

Το πράσινο και το γαλάζιο προσφέρουν χαλάρωση και ήρεμο ύπνο.

Το κίτρινο φωτίζει και φτιάχνει τη διάθεση.

Θα πρέπει να αποφεύγουμε τα έντονα χρώματα , όπως κόκκινο, σκούρο πορτοκαλί , σκούρο πράσινο ή βαθύ μπλε, αφού έχει παρατηρηθεί ότι προκαλούν στα παιδιά φόβο και εκνευρισμό.

Εάν το παιδί είναι στην ηλικία που διαμορφώνει τη δική του άποψη ας ζητήσουμε τη γνώμη του. Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι δικό μας δωμάτιο αλλά ο προσωπικός χώρος του παιδιού μας.