Συνέντευξη με τον Χρήστο Φερεντίνο

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της τηλεόρασης. Ο Χρήστος Φερεντίνος όμως ασχολείται και με το ραδιόφωνο.

Συνέντευξη με τον Χρήστο Φερεντίνο

Τι αγαπάτε περισσότερο, το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση;
Πριν εμφανιστώ στην τηλεόραση, είχα ασχοληθεί με το ραδιόφωνο… Αγαπώ περισσότερο το ραδιόφωνο, γιατί το θεωρώ λίγο πιο ΄΄σκεφτόμενο΄΄ μέσο.

Ποιο είναι το πιο αστείο περιστατικό που σας έχει συμβεί σε γύρισμα εκπομπής;
Κάποτε, σε μία ζωντανή εκπομπή στην τηλεόραση, είχε κολλήσει το δάχτυλό μου σε μια συσκευή βίντεο και δεν έβγαινε με τίποτα… Επρεπε όμως να σηκωθώ για να χαιρετήσω έναν καλεσμένο. Σηκώθηκα λοιπόν παίρνοντας μαζί και το βίντεο για να χαιρετίσω τον άνθρωπο… όλοι νόμιζαν πως ήταν ένα εύρημα, αλλά απλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο.

Τι παρακολουθείτε συνήθως
στην τηλεόραση;
Παρακολουθώ τα πάντα. Μου αρέσουν πολύ οι εκπομπές του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιώργου Αυγερόπουλου, που θα κάτσω επί τούτου να τις παρακολουθήσω, αλλά γενικά παρακολουθώ τα πάντα.

Τι πιστεύετε πως λείπει σήμερα από
την ελληνική τηλεόραση;
Μου αρέσει που οι ερωτήσεις σας έχουν ουσία και χρειάζονται και σκέψη… Λοιπόν, νομίζω πως λείπει το ΄΄ουσιαστικό δημοσιογραφικό ενδιαφέρον΄΄ για τα πράγματα που γίνονται γύρω μας. Μας ενδιαφέρει τι γίνεται στη γειτονιά μας και δεν κοιτάμε λίγο πιο μακριά.

Πως περνάτε τον ελεύθερό σας χρόνο με τα παιδιά σας;
Με ατελείωτα παιχνίδια… Οταν είσαι μαζί με παιδιά, ο χρόνος κυλά διαφορετικά. Τα παιχνίδια είναι ασταμάτητα, και ο αυτοσχεδιασμός είναι το ζητούμενο. Ξεκινάμε λοιπόν ένα παιχνίδι, για παράδειγμα κρυφτό και δεν τελειώνουμε με τίποτα.

Εσείς τι θέλατε να γίνετε
όταν ήσασταν παιδί;
Εγώ αισθάνομαι ακόμα παιδί… Όταν ήμουν μικρός πάντως, έλεγα διάφορα… αστροναύτης, ποδοσφαιριστής και άλλα πολλά. Αλλάζουν οι στόχοι κάθε εποχή. Φανταστείτε πως ο ένας γιος μου θέλει να γίνει οδηγός σε σκουπιδιάρικο (γέλια)… Ετσι αφήνω τα πράγματα στην τύχη τους… Και εγώ και τα παιδιά μου, όταν μεγαλώσουμε κάτι θα βρούμε να γίνουμε.

Πως ονειρεύεστε να δείτε τους γιους σας όταν μεγαλώσουν;
Ονειρεύομαι να τους δω ευτυχισμένους και χαρούμενους. Θέλω να αρκούνται σε αυτά που έχουν και να έχουν πάντα ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά τους.

Ποια ομάδα υποστηρίζετε;
Είμαι Ολυμπιακός… είμαι πολύ Ολυμπιακός!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος
για διακοπές;
Ένα από τα αγαπημένα μου μέρη, είναι η πατρίδα μου, τα Γιάννενα. Μου αρέσουν επίσης πολύ το Πήλιο, η Λίμνη Πλαστήρα και οι Κυκλάδες.

Αν ασκούσατε κάποιο άλλο επάγγελμα, ποιο θα ήταν αυτό;
Ξεκίνησα ως φοιτητής της νομικής. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία και πλέον είμαι παρουσιαστής τηλεοπτικών προγραμμάτων. Νομίζω πως αν έκανα κάτι άλλο, θα ήθελα να ήμουν αιωνόβιος φοιτητής. Θα σπούδαζα συνέχεια.

Αν είχατε τη δυνατότητα
να πραγματοποιήσετε τρεις ευχές,
ποιες θα ήταν αυτές;
Η πρώτη θα ήταν να μεταφερθώ στη Λίμνη Πλαστήρα που, όπως σας είπα, είναι ένα μέρος το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ. Η δεύτερη θα ήταν να έριχνε χιονάκι και να άσπριζαν τα πάντα γύρω μας και η τρίτη να είχα μπροστά μου 4-5 χάμπουργκερ γιατί εξαιτίας ενός πονόδοντου, έχω να φάω καλά, περίπου δέκα μέρες.

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του Kid’s Fun;
Τα πάντα μπορούν να αλλάζουν από τα παιδιά. Θα ήθελα να βρίσκαμε τον τρόπο να κρατήσουμε όλα τα στοιχεία της παιδικής ηλικίας, να τα κάναμε ένα ποτό ας πούμε και να πίναμε και εμείς οι μεγάλοι.