Φέρτε το Δωμάτιο στα Μέτρα του!

Το δωμάτιο για το κάθε παιδί είναι το βασίλειό του. Είναι ο χώρος όπου παίζει, διαβάζει και αναπτύσσεται..

Επιλέγοντας τα κατάλληλα λειτουργικά έπιπλα, μπορούμε να φτιάξουμε ένα μοναδικό, πάντα ασφαλές δωμάτιο, με ξεχωριστές γωνιές για παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση και διάβασμα ανάλογα με τις ανάγκες και την ηλικία του παιδιού μας.. Και επειδή όσο τα παιδιά μεγαλώνουν και αλλάζουν, αλλάζουν και οι ανάγκες τους,  το παιδικό δωμάτιο θα πρέπει να «μεγαλώνει» μαζί με αυτά και να προσαρμόζεται κάθε φορά στα «θέλω» τους.

Επιλέγουμε έτσι προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών μας και δημιουργούν ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο μπορούν να παίξουν, να διαβάσουν και να αναπτυχθούν.

Η ΙΚΕΑ, λαμβάνοντας υπόψη της τα στάδια ανάπτυξης των παιδιών, σχεδιάζει προϊόντα που συμβάλλουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον μέσα στο σπίτι -ώστε τα παιδιά να μεγαλώνουν και να αναπτύσσονται, διασκεδάζοντας, δημιουργώντας, παίζοντας και μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι!  

Βρέφη:

Από τη στιγμή που τα παιδιά έρχονται στον κόσμο, χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους – που  δεν είναι ακόμα αρκετά ανεπτυγμένες- προσπαθώντας  να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους και να βρουν ένα τρόπο να επικοινωνήσουν. Τα παιχνίδια με ήχους, χρώματα και διαφορετικές υφές, διεγείρουν τις αισθήσεις τους και είναι κατάλληλα για τις ηλικίες 0-2 ετών.

Η κουδουνίστρα της σειράς HIMMELSK, έχει σχεδιαστεί για να αναπτύσσει την δεξιότητα των μωρών στο συντονισμό αφής–ακοής-όρασης. Με αυτή, τα μωρά διασκεδάζουν ενώ παράλληλα εξασκούν  τις αισθήσεις τους και αναπτύσσουν τη φαντασία τους. Ενα παιχνίδι που δεν πρέπει να λείπει από το βρεφικό δωμάτιο.

kidsfun.gr-goneis-paidi - anaptyxh- ikea

Παιδιά

Τα παιδιά στις ηλικίες 3-7 ετών,  θέλουν να τα εξερευνήσουν όλα,  να ζωγραφίσουν, να σχεδιάσουν, να σκαρφαλώσουν και να ανακαλύψουν τα πάντα μέσα από το παιχνίδι. Κάθε φορά αντιλαμβάνονται καλύτερα το χώρο που βρίσκονται και τα παιχνίδια με τα οποία παίζουν. Τους αρέσει να συναναστρέφονται με άλλα παιδιά, και να κάνουν πολλά πράγματα χωρίς τη βοήθεια των γονιών τους όπως να τρώνε ή να ντύνονται μόνα τους! Ενθουσιάζονται με το να κάνουν ότι και οι μεγάλοι και διασκεδάζουν με παιχνίδια ρόλων.

Η σειρά παιχνιδιών DUKTIG ενθαρρύνει τα παιχνίδια ρόλων που βοηθούν τα παιδιά να βελτιώνουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, να μαθαίνουν στην πράξη τις έννοιες της ομαδικότητας και της συνεργασίας και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα τους.

Στην κουζίνα DUKTIG τα παιδιά μπορούν να … μαγειρεύουν όπως η μαμά και ο μπαμπάς αλλά και να φτιάχνουν τις δικές τους φανταστικές συνταγές!

Picture1

Και για τους μικρούς που έχουν κλείσει τα 6, η ΙΚΕΑ δημιούργησε τη σειρά LATTJO, μια σειρά προϊόντων  που έχει ως στόχο να εξάπτει τη φαντασία των μικρών και να δίνει αφορμές σε  παιδιά και γονείς για περισσότερο οικογενειακό παιχνίδι.

kidsfun.gr-goneis-paidi - anaptyxh- ikea- seira lattzo

Τα παιδιά στις ηλικίες 8-12 ετών, αρχίζουν και γίνονται πιο ανεξάρτητα, αναπτύσσουν την δική τους προσωπικότητα και επιδιώκουν να περνούν περισσότερο χρόνο στο δικό τους προσωπικό χώρο όπου παίζουν με τους φίλους τους και συζητούν όλα όσα τα απασχολούν. Τα παιδιά αυτών των ηλικιών εκφράζουν τη δική τους άποψη και έχουν γνώμη για το πώς πρέπει να είναι ο δικός τους χώρος.

Το κρεβάτι σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι μόνο άνεση για έναν καλό ύπνο. Είναι η έκφραση του παιδιού και η προσωπική του πινελιά στο χώρο. Όταν επιλέγουμε μαζί με τα παιδιά  τα έπιπλα για το δωμάτιό τους ενισχύουμε την  αυτοπεποίθησή τους και ενθαρρύνουμε την ανεξαρτησία τους.

Το παιδικό κρεβάτι FLAXA παρέχει τη δυνατότητα  προσθήκης βοηθητικού κρεβατιού ( με μηχανισμό)  κάτω από το ήδη υπάρχον,  ώστε τα παιδιά να μπορούν να φιλοξενήσουν τους φίλους τους!

kidsfun.gr-goneis-paidi- anaptyxh - stadia anaptyxhs - ikea