Συνέντευξη από παιδιά με τον Παύλο Χαϊκάλη

Συναντήσαμε έναν πολύ αγαπημένο μας ηθοποιό, τον Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Λίγο πριν την έναρξη μίας ακόμα παράστασης, μίλησε στο περιοδικό μας για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Συνάντηση με τον Παύλο Χαϊκάλη

Γεννηθήκατε στην Ηλεία και μεγαλώσατε στην Πάτρα… τι θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια;

Εκείνα τα χρόνια ήταν πιο δύσκολα, αλλά σίγουρα πιο όμορφα. Παίζαμε συνεχώς στις γειτονιές και στους δρόμους χωρίς κανέναν φόβο. Τα δικά μου παιδικά χρόνια δεν ήταν εύκολα, αλλά γενικά ήταν μια υπέροχη εποχή

Σε ποια ηλικία αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός;

Όταν τελείωσα το γυμνάσιο, με παρότρυναν οι συμμαθητές μου να γίνω ηθοποιός, καθώς ήθελα να κάνω τους άλλους να γελάνε. Έτσι φτάνοντας με την οικογένειά μου στην Αθήνα μπήκα στη δραματική σχολή και νομίζω πως πήγαν όλα καλά.

Ποιούς ηθοποιούς είχατε ως πρότυπο;

Όλο τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Δεν είχα δει και δεν είχα διαβάσει πολύ θέατρο, είχα όμως μία επιθυμία… Να κάνω τους άλλους να γελάνε.

Την περασμένη τηλεοπτική σεζόν σας είδαμε σε δύο πολύ πετυχημένες σειρές… πείτε μας για τις φετινές σας δραστηριότητες.

Δεν θέλω να κάνω ποτέ τα ίδια πράγματα. Γι‘ αυτό ήταν διαφορετικός ο ρόλος μου στο ΄΄50-50΄΄ και διαφορετικός ο ρόλος στη ΄΄Βέρα στο δεξί΄΄. Το ίδιο συμβαίνει και φέτος. Με το Σάκη Μπουλά παίζω τον ΄΄Τζίτζικα και τον μέρμηγκα΄΄ ενώ στην άλλη σειρά κάνω τον 75χρονο πατέρα τριών μοναδικών κοριτσιών

Ποιο πιστεύετε πως ήταν το μυστικό της τεράστιας επιτυχίας του ‘’50-50’’;

Το σημαντικότερο ήταν πως είχε χιούμορ και δεν είχε πλάκα. Ήμασταν μία παρέα που δέσαμε υποκριτικά, ήταν και ιδανικό το σενάριο. Αυτό άρεσε πολύ στον κόσμο.

Ποιο είναι το πιο αστείο περιστατικό που σας έχει συμβεί σε τηλεοπτικό γύρισμα;

Είναι πάρα πολλά. Το 1992 στους ΄΄Απαράδεκτους΄΄ και ενώ γυρίζαμε μια σκηνή όλοι μαζί, μας έπιασε ένα απίστευτο νευρικό γέλιο από μία ατάκα μου. Το γύρισμα αυτής της σκηνής κράτησε μιάμιση μέρα.

Τι παρακολουθείτε συνήθως στην τηλεόραση; Βλέπετε τις σειρές που συμμετέχετε;

Τις σειρές μου τις γράφω και τις βλέπω αργότερα καθώς, λόγω του θεάτρου, το καθημερινό μου πρόγραμμα είναι πιεσμένο. Βλέπω συνήθως κινηματογραφικές ταινίες αλλά είμαι και φανατικός των ειδήσεων.

Αν σας έλεγαν να επιλέξετε, τι θα προτιμούσατε, θέατρο ή τηλεόραση

Εμείς οι ηθοποιοί επιλέγουμε πάντα θέατρο γιατί είναι η ζωντανή απόδειξη της δουλειάς μας. Εισπράττεις άμεσα την ανταπόκριση του κοινού. Η τηλεόραση έχει περισσότερη τεχνική, δεν έχει τη μαγεία της δημιουργίας.