Τι Πρέπει να Τρώει ο Μαθητής;

 Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται

Eνα καλό πρωινό δυναμώνει το μαθητή & σωματικά και πνευματικά.

 kidsfun.gr-gia-goneis-photo-ti-prepei-na-trwei-o-mathitis

Είναι ένα τέταρτο παραπάνω ύπνου το πρωί πολυτιμότερο από το πρωινό;

Από αύριο δοκιμάστε να σηκωθείτε λίγο νωρίτερα και ετοιμάστε ένα πλούσιο πρωινό. Καταρχήν, με ένα πλήρες πρωινό ο μαθητής θα ξυπνήσει καλύτερα, θα πάει με όρεξη και θετική διάθεση στο σχολείο. Ένα καλό πρωινό, όμως, βοηθάει και τις επιδόσεις του μαθητή στο σχολείο. Σύμφωνα με μελέτες, το παιδί που τρώει ένα καλό πρωινό έχει μεγαλύτερη διαύγεια σκέψης και βελτιώνεται σημαντικά η απόδοσή του στην επίλυση προβλημάτων ή τεστ. Από αύριο, λοιπόν, ξυπνήστε 15 λεπτά νωρίτερα!

Πρωινές επιλογές

  • Τοστ με γαλοπούλα και τυρί NOYNOY Gouda και ένα χυμό.
  • Γάλα με δημητριακά και ένα φρούτο
  • 1 ποτήρι Γάλα & 1 φέτα ψωμί με μέλι ή μαρμελάδα

Κάθε μέρα

Πρωτεΐνες (10-15% της ενέργειας): Κρέας, ψάρι, τυρί NOYNOY Gouda, αβγά, πουλερικά

Υδατάνθρακες (50-55% της ενέργειας): Ψωμί, μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, φρούτα, λαχανικά

Λίπος (30% της ενέργειας): Λάδι ,βούτυρο, αλλαντικά, γαλακτοκομικά, αρτοσκευάσματα

Τυρί: Ένας “θησαυρός” πρωτεϊνών & ασβεστίου

Δύο από τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την ανάπτυξη του παιδιού, είναι οι οι πρωτεΐνες και το ασβέστιο που βρίσκονται στο τυρί. Οι πρωτεΐνες του τυριού είναι υψηλής βιολογικής αξίας και είναι πιο ευκολοχώνευτες από τον παιδικό οργανισμό. Για αυτό το τυρί δεν θα πρέπει να απουσιάζει από την καθημερινή διατροφή των παιδιών και ιδιαίτερα των μαθητών. Επιλέγουμε NOYNOY Gouda για κάθε στιγμή της ημέρας γιατί μια φέτα NOYNOY Gouda 30gr φτιάχνεται από 1,5 ποτήρι φρέσκο παστεριωμένο γάλα (300ml).

Φυτικές ίνες

Είναι ένας τύπος υδατάνθρακα που βοηθά στη λειτουργία του εντέρου. Φυτικές ίνες βρίσκουμε στα λαχανικά, στα δημητριακά, τα φρούτα, το ψωμί ολικής αλέσεως κ.α. 4 φέτες μαύρο ψωμί τη μέρα είναι ότι χρειάζεται, ένας μαθητής.

Τι χρειάζεται ο οργανισμός κάθε μέρα

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει τα πάντα. Τα βασικά διατροφικά συστατικά που χρειάζεται ο μαθητής τα βρίσκει σε πολλές τροφές. Οι πρωτεΐνες, απαραίτητες για γερό οργανισμό, πρέπει να συμβάλουν στο 10-15% της ενέργειας της διατροφής του μαθητή. Οι υδατάνθρακες είναι το «καύσιμο» για οποιαδήποτε δραστηριότητα του οργανισμού, σωματική και πνευματική. Το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής του παιδιού (50-55% της ενέργειας) πρέπει να είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες.
Παρότι στο μυαλό των περισσοτέρων λίπος=εχθρός, τα λίπη είναι ακόμα μια πηγή ενέργειας απαραίτητη για τη σωματική και διανοητική ανάπτυξη του παιδιού και το 30% της ενέργειας της καθημερινής διατροφής πρέπει να προέρχεται από αυτά.

Τοστάκι με NOYNOY Gouda κάθε στιγμή της ημέρας

Είτε ως συμπλήρωμα του πρωινού, είτε ως ενδιάμεσο μικρό σνακ στο σχολείο, τα τοστάκια με NOYNOY Gouda αποτελούν την πιο θρεπτική και απολαυστική επιλογή για τα παιδιά κάθε στιγμή της ημέρας! Βάλτε τα και εσείς στη διατροφή τους!

Το Μενού του Μαθητή πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Ψωμί – Δημητριακά – Ρύζι ή Πατάτες
  • 3-4 φρούτα ημερησίως
  • Σαλάτα σε κάθε κυρίως γεύμα
  • Γαλακτοκομικά (2 ποτήρια γάλα & 1 φέτα NOYNOY Gouda )
  • Κρέας (κατά προτίμηση άπαχο λευκό), Αβγό

Θα βρείτε το ΝΟΥΝΟΥ Gouda σε φέτες των 200gr, των 340gr (οικογενειακή συσκευασία) και σε φραντζόλα των 3kg.

gouda-photo-kidsfun.grgouda-suskeuasia-photo-kidsfun.gr