• Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα Brownie Τάρανδος

    Οι Γιορτές καταφθάνουν. Τι θα λέγατε να δοκιμάζετε χριστουγεννιάτικα γλυκά όπως τον αγαπημένο Brownie τάρανδος. Συνταγή για χριστουγεννιάτικα brownie τάρανδος. Δοκιμάστε τον μαγειρεύοντας παρέα με τα παιδιά σας.

    Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα Brownie Τάρανδος

    Υλικά Συνταγής

    300γρ. κουβερτούρα (ή κουβερτούρα σε σταγόνες) Γιώτης, 160γρ. βούτυρο,
    4 αυγά, 300γρ. ζάχαρη, 200γρ. Κόκκινη Φαρίνα Γιώτης, 180γρ. καρύδια (προαιρετικά).

    Yλικά για το στόλισμα

    καραμέλες, δάκρυα σοκολάτας, αλμυρά sticks.

    Στάδια Συνταγής

    Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο μαζί σε μπεν μαρι. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μαζί στο μίξερ. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στα χτυπημένα αυγά, και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη Φαρίνα Γιώτης, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στο τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 10χ27εκ. περίπου, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Το brownies πρέπει να βγει μαλακό. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε. Το κόβουμε σε κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι δίνουμε ένα ελαφρώς τριγωνικό σχήμα. Βάζουμε καραμέλες για μάτια και μύτη, αλμυρά στικς για αυτά και ο τάρανδος είναι έτοιμος. Εάν προτιμούμε η σοκολάτα στο κέντρο του κέικ να είναι μαλακή, μπορούμε πριν το σερβίρουμε να το ζεστάνουνε για λίγο στον φούρνο. .

  • Συνταγή για Χριστουγεννιάτικους Κουραμπιέδες Αστέρι

    Την περίοδο των Χριστουγέννων, το γιορτινό τραπέζι ξεχειλίζει από μοσχοβολιστά φαγητά και γλυκά, πολλά από τα οποία έχουν τις ρίζες τους σε πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα. Με αφορμή, λοιπόν, αυτή τα λαμπρή γιορτή της χριστιανοσύνης, σας προτείνουμε τη νόστιμη συνταγή για χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες αστέρι.

    Συνταγή για Χριστουγεννιάτικους Κουραμπιέδες Αστέρι

    Υλικά Συνταγής

    600 γρ. βούτυρο γάλατος, 2 κροκοί αβγών, 225 γρ. ζάχαρη άχνη,
    ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα, κουβερτούρα, 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 6
    00 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, 50 γρ. μαύρο ρούμι, αμύγδαλα

    Στάδια Συνταγής

    Χτυπάμε το βούτυρο έως ότου ασπρίσει και αφρατέψει. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τους κρόκους έναν έναν και το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας και τα αμύγδαλα.
    Ρίχνουμε το Αλεύρι και ζυμώνουμε έτσι ώστε να χουμε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Πλάθουμε σε σχήματα που θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 10-15 λεπτά. Όταν τους βγάλουμε από το φούρνο ζεστούς, τους τυλίγουμε μέσα στην άχνη.
    Σε ένα δίσκο τοποθετούμε μια φόρμα σε σχήμα αστεριού και μέσα στη φόρμα βάζουμε τους κουραμπιέδες τον έναν πάνω στον άλλο. Πασπαλίζουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη και αφαιρούμε σιγά – σιγά τη φόρμα. Για να ζωντανέψουμε τα γλυκά μας μπορούμε να βάλουμε κουβερτούρα σε Σταγόνες για μύτη & μάτια, και να μεταμορφώσουμε τους κουραμπιέδες σε φατσούλες!

  • Συνταγή Χριστουγεννιάτικο Κέικ Δώρο

    Οι μέρες των Χριστουγέννων έφτασαν και οι προετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι ξεκίνησαν. Πάρτε αφορμή τη νόστιμη χριστουγεννιάτικη συνταγή χριστουγεννιάτικο κέικ δώρο και θα εντυπωσιάσετε όλους τους καλεσμένους σας.

    Συνταγή Χριστουγεννιάτικο Κέικ Δώρο

    Υλικά Συνταγής:

    150γρ. ψιλοκομμένα φρούτα, ½ κιλό σταφίδες άσπρες, ½ κιλό μαύρες σταφίδες,
    150 γρ. αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη,
    300γρ. Φαρίνα Ολικής Άλεσης Γιώτης, 300γρ. Βούτυρο, 300γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη,
    ξύσμα ενός πορτοκαλιού, ξύσμα ενός λεμονιού, 1 κουταλιά έτοιμο σιρόπι ζαχαροπλαστικής,
    6 αυγά χτυπημένα, ½ κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι κανέλα σε σκόνη,
    4-6 κουταλιές μπράντυ ή ρούμι, φόρμα ψησίματος αστέρι

    Υλικά για το στόλισμα

    ζάχαρη άχνη, κορδέλα

    Στάδια Συνταγής:

    Βάζουμε τα ξερά φρούτα και τους ξηρούς καρπούς σε μπολ και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με ζάχαρη και όταν αφρατέψουν ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού και το σιρόπι. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης Γιώτης, το αλάτι, την κανέλα και το ρούμι. Προσθέτουμε τα αλευρωμένα ξερά φρούτα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ½ ώρα περίπου στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βγάζουμε από τη φόρμα. Στολίζουμε με ζάχαρη άχνη και με μια κορδέλα μεταμορφώνουμε το κέικ αστέρι σε χριστουγεννιάτικο δώρο.

  • Χριστουγεννιάτικη Συνταγή με Μακαρόνια Άγιος Βασίλης

    Τα Χριστούγεννα έφτασαν, και κάποιοι από εσάς αποφασίσατε να ανοίξετε το σπίτι σας και να καλέσετε συγγενείς και φίλους για να περάσετε όλοι μαζί τις γιορτινές αυτές μέρες! Πάρτε αφορμή για το γιορτινό τραπέζι με τη χριστουγεννιάτικη συνταγή με μακαρόνια Άγιος Βασίλης. Ήρθε ο Άγιος Βασίλης με ένα πιάτο γευστικό και θρεπτικό για τους αγαπημένους σας.

    Χριστουγεννιάτικη Συνταγή με Μακαρόνια Άγιος Βασίλης

    Υλικά Συνταγής

    500γρ. μακαρόνια, τυρί τριμμένο, μοσχάρι ή γαλοπούλα,
    κόκκινη σάλτσα, ντοματίνι, ελιές, τυρί γκούντα

    Στάδια Συνταγής

    Βράζουμε τα Μακαρόνια και αφήνουμε να κρυώσουν. Γεμίζουμε κάθε πιάτο γύρω -γύρω με μακαρόνια και στο κέντρο αφήνουμε ένα κενό. Βάζουμε ελιές για μάτια και ένα ντοματίνι για μύτη. Προσθέτουμε τυρί τριμμένο κια κόκκινη σάλτσα για το σκούφο του Άι Βασίλη. Συνοδεύουμε με γαλοπούλα ή με κόκκινο κρέας. Ένα χριστουγεννιάτικο πιάτο που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

  • Τούρτα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

    Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ολοι έχουν αρχίσει να στολίζουν τα σπίτια, τα μπαλκόνια και τις αυλές τους,εσείς όμως ξεχωρίστε με τη πρωτότυπη τούρτα Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

    Τούρτα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

    Υλικά Συνταγής

    1 παντεσπάνι σε σχήμα δέντρου, 1 φλ.γαλα,
    1 κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, 1 βανίλια

    Για το Γλάσο

    κρέμα γάλακτος, λευκή σοκολάτα

    Στάδια Συνταγής

    Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα ζαχαροπλαστικής και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Στη συνέχεια κόβουμε τα παντεσπάνι σε σχήμα ελάτου και βάζουμε ένα για βάση. Από πάνω περνάμε μία στρώση κρέμας σοκολάτας και βάζουμε άλλο ένα παντεσπάνι.Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τέλειο το μίγμα. Στρώνουμε πάνω και στα πλάγια της τούρτας ομοιόμορφα το γλάσο και στολίζουμε με χρωματιστό γλάσο, σιρόπι σοκολάτας και ζαχαρωτά. .

  • Κρουασάν με Μήλο Χιονάνθρωπος

    Για τους καλεσμένους σας, τις μέρες των Χριστουγέννων, φτιάξτε κρουασάν με μήλο σε σχήμα χιονάνθρωπου και εντυπωσιάστε τους.

    Κρουασάν Μήλο Χιονάνθρωπος

    Υλικά:

    Για 2 Χιονάνθρωπους
    • 1 συσκευασία Φρέσκια Ζύμη για Κρουασάν Βουτύρου των 230γρ.
    • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    • 1 μήλο
    • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
    • σταφίδες (για ντεκόρ)
    • γαρύφαλλα (για ντεκόρ)
    • ζαχαρωτά (για ντεκόρ)
    • κερασάκια (για ντεκόρ)
    • ζάχαρη άχνη (για ντεκόρ)

    Συνταγή:

    Τρίψτε το μήλο σε χοντρό τρίφτη. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη κανέλα, τη ζάχαρη, και το βούτυρο. Χρησιμοποιήστε τη μισή ζύμη για κρουασάν. Δημιουργήστε με τη ζύμη 3 μπάλες διαφορετικού μεγέθους για το σώμα και το κεφάλι και γεμίστε με το παραπάνω μείγμα. Τοποθετήστε τις μπάλες τη μια πάνω στην άλλη από την μεγαλύτερη προς τη μικρότερη και στερεώστε με μια οδοντογλυφίδα. Πλάστε τα χέρια και το καπέλο και στερεώστε τα με οδοντογλυφίδες. Ψήστε στους 180 για 10-15 λεπτά. Πασπαλίστε τον χιονάνθρωπο με άχνη και βάλτε σταφίδες για κουμπιά, γαρύφαλλα για μάτια, ζαχαρωτό για μύτη και το κρουασάν χιονάνθρωπος είναι έτοιμο για το γιορτινό τραπέζι.

  • Συνταγή για Μπισκότα Άγιος Βασίλης

    Φτιάξτε ένα νόστιμο χριστουγεννιάτικο σνακ σε σχήμα Άγιος Βασίλης, και μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

    Μπισκοτένιος Άγιος Βασίλης

    Υλικά Συνταγής
    Κουπάτ σε σχήμα καρδιάς
    Σαντιγί
    Κερασάκια
    Χρωματιστά κουφετάκια

    Εκτέλεση Συνταγής
    Xτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το κρασί μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα. Προσθέστε τους κρόκους και τμηματικά το αλεύρι. Αφήστε τη ζύμη να μείνει μερικές ώρες στο ψυγείο. Ανοίξτε κάθε φορά μικρή ποσότητα ζύμης σε φύλλο πάχους 1/2εκ και κόψτε την με κουπάτ σε διάφορα σχήματα. Αλείψτε τα μπισκότα με χτυπημένο αυγό και διακοσμήστε τα πριν ή μετά το ψήσιμο. Ψήστε τα στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
    Χρησιμοποιήστε σαντιγί για να φτιάξετε τα μουστάκια του και μέρος από το σκούφο του. Με κόκκινο γλάσο φτιάξτε το σκουφί του, ενώ για τη μύτη και τα μάτια του χρησιμοποιήστε ό,τι σας αρέσει!

  • Πίτσα Μπότα Άγιου Βασίλη

    Τι πιο νόστιμο σνακ από μία αφράτη πίτσα με λαχανικά και ζαμπόν; Πίτσα μπότα Άγιου Βασίλη για το γιορτινό τραπέζι. Συγκεντρώστε όλα τα υλικά και με τη βοήθεια της μαμάς ετοιμάστε τη στο πι και φι!

    Πίτσα Μπότα Άγιου Βασίλη

    Υλικά συνταγής:

    Για 4 μερίδες
    1 συσκευασία Αφράτη Ζύμη για Pizza των 280γρ.
    Κουπατ αστέρι
    Κόκκινη σάλτσα
    Πράσινη πιπεριά
    Ντοματίνια
    Ζαμπόν
    Τριμμένο τυρί

    Συνταγή:

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ξετυλίξτε την ζύμη για pizza και σχηματίστε την μπότα. Απλώστε την κόκκινη σάλτσα, το ζαμπόν τα ντοματίνια και το τριμμένο τυρί. Με την πράσινη πιπεριά σχηματίστε μικρά αστεράκια και διακοσμήστε την πίτσα σας. Για μεγαλύτερη απόλαυση μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια, ελιές και ότι άλλο επιθυμείτε. Χαμηλώστε το φούρνο στους 150 βαθμούς και ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι η pizza μας να πάρει χρώμα. Σερβίρεται ζεστή και είναι έτοιμη για να την απολαύσετε!

  • Χριστουγεννιάτικη Συνταγή για Κέικ Χιονάνθρωπος

    Χριστουγεννιάτικη συνταγή για κέικ χιονάνθρωπος. Ένα γλυκό κέικ είναι ότι πρέπει για να ζεστάνει τις χριστουγεννιάτικες βραδιές. Φτιάξτε το και απολαύσετε το με τους αγαπημένους σας.

    Χριστουγεννιάτικη Συνταγή για Κέικ Χιονάνθρωπος

    Υλικά Συνταγής

    120γρ. φαρίνα, 100γρ. καρύδα, 140γρ. ζάχαρη, 1 βανίλια,
    1 πρέζα αλάτι, 12 ασπράδια αυγών, 1 ½ κ. γλ. μπέικιν πάουντερ,
    φόρμα σε σχήμα χιονάνθρωπου

    Για το στόλισμα

    100γρ. τριμμένη καρύδα, χρωματιστή κορδέλα,
    καραμέλες χρωματιστές, πουράκια σοκολάτας ή ξυλάκια κανέλα

    Στάδια Συνταγής

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν, στη συνέχεια προσθέτουμε το 1/3 της ζάχαρης μέχρι να γίνει μια απαλή μαρέγκα. Ρίχνουμε σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει το μείγμα μια σφιχτή μαρέγκα.
    Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη Φαρίνα, την άχνη και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι στο άλλο μπολ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μία φόρμα σε σχήμα χιονάνθρωπου και προσθέτουμε το μείγμα.
    Το ισιώνουμε με μία σπάτουλα και το ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
    Το πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα, προσθέτουμε καραμέλες για μάτια και μύτη, βάζουμε μια κορδέλα για κασκόλ, ξυλάκια κανέλας ή πουράκια σοκολάτας για χέρια και το κέικ βανίλιας μεταμορφώθηκε σε έναν πανέμορφο χιονάνθρωπο.

  • Χριστουγεννιάτικη Συνταγή Μακαρονάδα Δέντρο

    Χριστουγεννιάτικη συνταγή μακαρονάδα δέντρο, μια από τις πιο αγαπημένες χριστουγεννιάτικες συνταγές που θα κάνει τους καλεσμένους σας να μιλούν για το τραπέζι σας για πολλές πολλές μέρες μετά!

    Χριστουγεννιάτικη Συνταγή Μακαρονάδα Δέντρο

    Υλικά Συνταγής

    500 γρ. σπαγγέτι Νο6, ντοματίνια, μαϊντανό,
    πιπεριά κιτρίνη, 1 κεφαλοτύρι τριμμένο

    Yλικά για τη σάλτσα

    50 γρ κουκουνάρι ελαφρώς ψημένο, 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου λιωμένη,
    5 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη, 8 κουταλιές της σούπας λάδι,
    100 γρ. φρέσκος βασιλικός, αλάτι και πιπέρι

    Στάδια Συνταγής

    Αφού βράσετε τα μακαρόνια αφήνετε να κρυώσουν μέσα στην κατσρόλα. Ρίχνετε όση σάλτσα βασιλικού θέλετε και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τα μακαρόνια σε σχήμα δέντρου σε κάθε πιάτο. Στολίζετε με ντοματίνια και φύλλα μαϊντανού. Κόψτε κίτρινη πιπεριά σε σχήμα αστέρι για την κορυφή. Συνοδέψτε το με τριμμένο κεφαλοτύρι και μια πρωτότυπη μακαρονάδα “Χριστουγεννιάτικο Δέντρο” περιμένει τους καλεσμένους σας. Για την σάλτσα: Βάζετε το κουκουνάρι, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού και 2 κουταλιές της σούπας λάδι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε την παρμεζάνα και το υπόλοιπο λάδι και χτυπάτε μέχρι να δέσει το μείγμα.