Αποκριάτικη Μάσκα Αστέρι

Φτιάξτε μια λαμπερή αποκριάτικη μάσκα αστέρι για τις Απόκριες και γίνεται το λαμπερό αστέρι που θα κλέψει την παράσταση στο Αποκριάτικο πάρτι.

Αποκριάτικη Μάσκα Αστέρι

Υλικά κατασκευής:

Χαρτόνι, Χρωματιστά χαρτιά, Κορδέλες
Χάντρες, Μικρό ραβδάκι ξύλινο
Διακορευτής, Κόλλα, Χαρτοταινία

Στάδια κατασκευής:

Σχεδιάστε στο χαρτόνι το σχήμα ενός αστεριού, τα ανοίγματα των ματιών και της μύτης. Με τη βοήθεια ενός ενήλικα κόψτε με το κοπίδι το σχέδιο σας. Καλύψτε τη μάσκα με τα χρωματιστά χαρτιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μεταλλικά χρωματιστά χαρτιά για πιο φανταχτερό αποτέλεσμα. Με το διακορευτή ανοίξτε μια τρύπα στην άκρη κάθε ακτίνας του αστεριού για να περάσετε εκεί κομμάτια κορδέλας. Διακοσμήστε τη μάσκα με χάντρες. Στο πίσω μέρος της κολλήστε το ραβδάκι για να την κρατάτε και στερεώστε το με χαρτοταινία. Η μάσκα αστέρι είναι έτοιμη!

Γνωρίζατε ότι:

Οι πιο γνωστές βενετσιάνικες μάσκες κατασκευάζονται από δέρμα, papier mache, πορσελάνη ή με μια πρωτότυπη τεχνική από γυαλί; Αρχικά ήταν απλές στο σχέδιο και τη διακόσμηση, ενώ σήμερα είναι ζωγραφισμένες στο χέρι και διακοσμούνται με φυσικά φτερά, πολύτιμα μέταλλα και λίθους. Μερικές από τις πιο γνωστές μάσκες είναι η Bauta, μια μάσκα που καλύπτει όλο το πρόσωπο, η Colombina που είναι μισή μάσκα, δηλαδή καλύπτει μόνο τα μάτια, η Medico della Peste δηλαδή ο γιατρός της πανούκλας, η μάσκα αυτή έχει ένα μακρύ ράμφος και είναι μία από τις πιο παράξενες και αναγνωρίσιμες βενετσιάνικες μάσκες, η Moretta όπου πρόκειται για μια οβάλ μάσκα με μεγάλες τρύπες για τα μάτια, που φοριούνταν από τις γυναίκες των πατρικίων, η Larva ή Volto που είναι μια μάσκα που καλύπτει όλο το πρόσωπο και