Αποκριάτικη Στολή Εγγονάκι και Γιαγιά

Πόσο πολύ αγαπάμε τη γιαγιά μας μόνο εμείς οι ίδιοι ξέρουμε. Αυτές τις απόκριες τιμήστε την φτιάχνοντας μία αποκριάτικη στολή γιαγιάς και εσάς μαζί.

Αποκριάτικη Στολή  Εγγονάκι και Γιαγιά

 

Υλικά κατασκευής:

Σακίδιο
Εφημερίδες
Ρόμπα
Μάσκα γριάς
Φορμάκι μωρού
Μαγκούρα
Τσάντα

Στάδια:

Για την γιαγιά: Για την καμπούρα της γιαγιάς περάστε το σακίδιο στους ώμους του παιδιού αφού το έχετε γεμίσει με εφημερίδες. Φορέστε του τη ρόμπα ώστε να καλύπτει το σακίδιο – καμπούρα. Γεμίστε τη μάσκα με εφημερίδες και στερεώστε την με παραμάνες πάνω στη ρόμπα, στο ύψος του στήθους.
Για τη μάσκα: μπορείτε να αγοράσετε μια μάσκα από το εμπόριο ή να φτιάξετε τη δική σας μάσκα χρησιμοποιώντας πλαστελίνη για τα χαρακτηριστικά και μαλλί πλεξίματος για τα μαλλιά.
Για το εγγονάκι: Γεμίστε το φορμάκι με εφημερίδες και δώστε του σχήμα μωρού, «πλάθοντας» με τα χέρια. Στερεώστε το φορμάκι στο λαιμό της ρόμπας, έτσι ώστε
Να μοιάζει ότι το κεφαλάκι του παιδιού βγαίνει από το φορμάκι. Το εγγονάκι βρίσκεται τώρα σκαρφαλωμένο στη καμπούρα της γιαγιάς. Τέλος δώστε στη «γιαγιά» να κρατήσει τη μαγκούρα και την τσάντα της. Η στολή σας είναι έτοιμη για να εντυπωσιάσει τους φίλους σας!

Γνωρίζατε ότι:

Η μαγκούρα είναι το γνωστό σε όλους μας μπαστούνι που κρατάει η γιαγιά ή ο παππούς όταν νιώθει κάποια ενόχληση στα πόδια και δεν μπορεί να περπατήσει σταθερά. Οι μαγκούρες κατασκευάζονται από ένα μονοκόμματο κομμάτι δέντρου οξιάς. Η μαγκούρα αφού φουρνιστεί, κάμπτεται με ειδική επεξεργασία και παίρνει τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε.