Διαστημικό Παιχνίδι για Παιδιά

Πως θα σας φαινόταν τη μια στιγμή να ήσασταν στο δωμάτιο σας και την άλλη στη κουζίνα του σπιτιού; Φτιάξτε τον δικό σας θάλαμο διακτίνησης και ξεκινήστε το παιχνίδι! Τέλειο διαστημικό παιχνίδι για παιδιά!

Διαστημικό Παιχνίδι για Παιδιά

Υλικά κατασκευής:

1 μεγάλο κουτί, Αλουμινόχαρτο, Άχρηστα CD
1 μεγάλο μπουκάλι από αναψυκτικό, 3 καπάκια
Πινέζες, κόλλα, ψαλίδι, Χρώματα, χρυσόσκονη
Καπάκι από απορρυπαντικό, Ματάκια
Χρωματιστό σελοτέιπ

Στάδια κατασκευής:

Για το ρομπότ: κολλήστε στο καπάκι από το απορρυπαντικό τα ματάκια. Σχηματίστε μύτη και στόμα με το σελοτέιπ και τις πινέζες. Προσθέστε ότι άλλο εφέ θέλετε.
Για το θάλαμο: κόψτε τη μία πλευρά από το κουτί αφήνοντας γύρω-γύρω περιθώριο 3 εκ. και αφαιρέστε την. Κολλήστε μέσα αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε στη βάση ένα CD. Κόψτε τη βάση του μπουκαλιού και ανοίξτε μια τρύπα στη μέση του καπακιού με μία βελόνα (ζητήστε βοήθεια από τους γονείς σας). Κολλήστε στο πίσω μέρος του ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και κόψτε μια πόρτα στη μπροστινή του πλευρά. Κολλήστε το ρομπότ στο CD και τοποθετήστε από πάνω του ένα μπουκάλι, ώστε να φαίνεται το ρομπότ από την πόρτα. Ανοίξτε μία τρύπα στο κουτί ακριβώς πάνω από το πώμα του μπουκαλιού και κολλήστε ένα CD έτσι ώστε οι τρύπες τους να συμπίπτουν. Περάστε ένα ξύλινο καλαμάκι κομμένο στη μέση και στερεώστε το στη τρύπα του καπακιού. Βάψτε το κουτί από έξω στο χρώμα που προτιμάτε και στολίστε το με χρυσόσκονη, αυτοκόλλητα και CD. Κολλήστε τα καπάκια με τις πινέζες στο πάνω μέρος του κουτιού για κουμπιά. Όταν γυρνάτε το μπουκάλι με το καλαμάκι με μία γρήγορη κίνηση, το ρομπότ φαίνεται να εξαφανίζεται στη στιγμή!

Γνωρίζατε ότι:
Η διακτίνηση ονομάζεται αλλιώς και τηλεμεταφορά; Με τον όρο τηλεμεταφορά εννοούμε τη διαδικασία της μεταφοράς, σχεδόν ακαριαίας, από έναν χώρο σε ένα άλλο, χωρίς τη χρήση συμβατικών μέσων. Στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον όχι ακόμα!