Σχολικά Μολύβια με Tσόχα

Μία ωραία κατασκευή για τη σχολική κασετίνα των καλεσμένων σας, θα ήταν να διακοσμούσατε τα σχολικά μολύβια με τσόχα σε διάφορα σχέδια και χρώματα, για να γίνει το διάβασμα πιο διασκεδαστικό.

Σχολικά Mολύβια με Tσόχα

Υλικά κατασκευής:

Μολύβια, Τσόχα σε διάφορα χρώματα, Κόλλα, Ψαλίδι

Στάδια κατασκευής:

Διπλώστε την τσόχα στη μέση και σχεδιάστε το σχήμα του σώματος με έναν μαρκαδόρο. Κόψτε το και περάστε το στο μολύβι. Διακοσμήστε με άλλα χρώματα τσόχας φτιάχνοντας κεφάλι, ματάκια, ρούχα και τα νέα σας μολύβια είναι έτοιμα να τα κάνετε δώρο στους φίλους σας!

Γνωρίζατε ότι:

Η τσόχα χρησιμοποιείτε εκτός από κατασκευές και για την επένδυση των τραπεζιών του μπιλιάρδου; Η ιστορία του μπιλιάρδου ξεκινάει από πολύ παλιά. Θεωρείται πως τα πρώτα παιχνίδια μπιλιάρδου παίζονταν σε χόρτο, όπου χτυπούσαν μπάλες με ξύλινα ραβδιά και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στην βόρεια Ευρώπη και τη Γαλλία κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα. Το παιχνίδι εξελίχθηκε από υπαίθριο σε παιχνίδι εσωτερικών χώρων και άρχισε να παίζεται σε ξύλινα τραπέζια με πλαϊνά προστατευτικά τοιχώματα για να μη φεύγουν οι μπάλες και τοποθέτησαν πράσινο ύφασμα τσόχας, μάλλον σε ανάμνηση του χόρτου.