Κατασκευές από Τενεκεδάκια

Έχετε σκεφτεί τι μπορείτε να κάνετε με τα κουτιά από το γάλα σας? Με λίγα υλικά και πολύ κέφι μπορείτε να τα μεταμορφώσετε σε μια όμορφη παρέα. Εμείς φτιάξαμε τον Άρη και το Θέμο. Δοκιμάστε και σεις και συμπληρώστε την παρέα με ξεχωριστά πρόσωπα από το περιβάλλον σας.

Κατασκευές από Τενεκεδάκια

Άρης

Υλικά Κατασκευής:

1 κουτί από γάλα, τζιν, ύφασμα, σπίρτα, μαλλιά πλεξίματος, κόλλα ,μία κορδέλα, ψαλίδι, χόρτο πλεξίματος, χαρτόνι για τα χαρακτηριστικά, μαρκαδόροι

Στάδια:

Για να στέκεται καλύτερα το κεραμίδι του καπέλου βάλτε από κάτω μια βάση από χαρτόνι και κολλήστε με κόλλα. Ο εσωτερικός κύκλος είναι όσο το φάρδος του κουτιού. Στερεώστε το χόρτο πάνω στο κουτί με ένα λαστιχάκι . Τυλίξτε την επάνω πλευρά με το τζιν και δέστε το με την κορδέλα από την πίσω πλευρά.Με το ψαλιδάκι, πολύ προσεκτικά, κόψτε το ύφασμα που περισσεύει και δώστε στο καπέλο το σχήμα που θέλετε. Σχεδιάστε και χρωματίστε στο χαρτόνι τα μάτια και το στόμα και κόψτε τα γύρω-γύρω με προσοχή. Κολλήστε τα στο κουτί. Κολλήστε μεταξύ τους σπίρτα και όταν στεγνώσουν κολλήστε και αυτά στο κουτί.

Κατασκευές από Τενεκεδάκια

Θέμος

Γνωρίζατε ότι:

Για να αφαιρεθεί ένας λεκές από μελάνι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε επάνω του λίγο γάλα πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο. Τα ένζυμα που περιέχονται στο γάλα διαλύουν το μελάνι, χωρίς να καταστρέφουν το υλικό.