Κατασκευή για Παιχνίδια Φάρος

Δώστε χρώμα στην κάθε μέρα των διακοπών δημιουργώντας ξεχωριστά παιχνίδια για την παρέα σου. Ευφάνταστη Κατασκευή για Παιχνίδια Φάρος.

Κατασκευή για Παιχνίδια Φάρος

Υλικά Κατασκευής:

μεγάλο μπουκάλι νερού, φακό , άσπρο αφρώδες υλικό, αλουμινόχαρτο, κόκκινη μπογιά, πλαστελίνη, μαύρη ταινία, σελοτέιπ, κόλλα,

Στάδια:

Κόψτε το μπουκάλι στη μέση. Φτιάξτε με το αλουμινόχαρτο ένα κύκλο τόσο όσο είναι η διάμετρος του μπουκαλιού και κολλήστε τον στο επάνω μισό ( το αλουμινόχαρτο θα κάνει το φως να αντανακλάται). Βάψτε αυτό το μισό του μπουκαλιού εξωτερικά με το κόκκινο. Όταν στεγνώσει κολλήστε ταινία οριζόντια στο τελείωμα της κόκκινης μπογιάς και στα 4 κομμάτια το καθένα. Στο άλλο μισό τοποθετήστε στον πάτο ένα μπαλάκι από πλαστελίνη . Στερεώστε εκεί το φακό. Σημειώστε το κομμάτι που βρίσκεται μπροστά στο διακόπτη του φακού και κόψτε το. Τυλίξτε με το αφρώδες το μπουκάλι και ανοίξτε ένα παραθυράκι μπροστά στο διακόπτη. Στερεώστε το αφρώδες με σελοτέιπ και βάλτε το άλλο μισό του μπουκαλιού μέσα στο αφρώδες και στερεώστε το γύρω με τη μαύρη ταινία.

Γνωρίζατε ότι:

Η περιοχή Κατατούμπο στη Βενεζουέλα είναι το πιο κεραυνοβολημένο σημείο στον πλανήτη με 1.200.000 κεραυνούς κάθε χρόνο.Εκεί που ο ποταμός Κατατούμπο συναντά τη λίμνη Μαρακαΐμπο, ή «αιώνια καταιγίδα», ένα θαυμαστό φυσικό φαινόμενο που μαίνεται στον ουρανό για έως και 160 νύχτες τον χρόνο.Μετρώντας περίπου 280 κεραυνούς ανά ώρα πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός που χρησιμοποιείται για αιώνες από τους ναυτικούς της Καραϊβικής στην εποχή της αποικιοκρατίας, οι οποίοι του έδωσαν το ψευδώνυμο «Ο φάρος Κατατούμπο».