Κατασκευή Κορνίζα από Εφημερίδα

Κάντε τις στιγμές με τους φίλους σας μοναδικές. Δημιουργήστε παρέα κατασκευές με εφημερίδες και φτιάξτε κορνίζες για να βάλετε μέσα φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Κατασκευή Κορνίζα από Εφημερίδα

Κατασκευή Κορνίζα από Εφημερίδα

Υλικά Κατασκευής:

εφημερίδες,
χαρτοταινία κόλλα,
χαρτιά κουσέ χρωματιστά,
ψαλίδι,
συρματάκι

Στάδια:

Πάρτε 2 φύλλα εφημερίδας και τυλίξτε το ρολό. Τυλίξτε δύο ρολά και στερεώστε τις άκρες τους με λίγη χαρτοταινία . Έπειτα διπλώστε τα έτσι ώστε να σχηματίσετε , ένα τετράγωνο και ένα τρίγωνο. Ενώστε τα με δύο κομματάκια σύρμα και διακοσμήστε τα με χρωματιστά χάρτινα λουλούδια και ψαράκια. Κολλήστε από πίσω με τη βοήθεια της χαρτοταινίας, φωτογραφίες καλοκαιρινές και χαρούμενες.

Γνωρίζετε ότι:

Η πρώτη ελληνική εφημερίδα, ο Ταχυδρόμος της Βιέννης, κυκλοφόρησε στη Βιέννη με πρωτοβουλία του αυστριακού εκδότη Joseph von Baumeister και του τυπογράφου Γεωργίου Βεντότη (1757-1795). Το πρώτο φύλλο της εκδόθηκε στις 28 Ιουνίου του 1784. Ο Ταχυδρόμος κυκλοφορούσε μία φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή. Η κυκλοφορία του διεκόπη στις 15 Ιουλίου 1784 μετά από πιέσεις της Υψηλής Πύλης. Συνολικά εκδόθηκαν τρία φύλλα. Μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κανένα αντίτυπο του Ταχυδρόμου της Βιέννης.