Κατασκευή Σαΐτα για το Γραφείο

Εύκολη και γρήγορη κατασκευή σαΐτα για το γραφείο. Εντυπωσιάστε τους φίλους σας με την ικανότητα σας να φτιάχνετε περίπλοκα και εντυπωσιακά σχέδια με μόνο ένα κομμάτι χαρτί.

Κατασκευή Σαΐτα για το γραφείο

Υλικά κατασκευής:

Χαρτί 17 x 25 εκ., 2 μανταλάκια

Στάδια κατασκευής:

Τσακίστε τη μικρή πλευρά του χαρτιού στη μέση και ξεδιπλώστε και τσακίστε προς τη μεσαία τσάκιση σε τρίγωνα τη μικρή πλευρά του ορθογωνίου. Στη συνέχεια τσακίστε λίγο πιο κάτω από τη βάση του τριγώνου το χαρτί και τσακίστε πάλι σε τρίγωνα έτσι ώστε να συναντηθούν στη μέση οι πλευρές των τριγώνων. Τσακίστε προς τα πάνω το μικρό τρίγωνο και τσακίστε στη μέση τη μικρή πλευρά στη τσάκιση που κάναμε στην αρχή. Τσακίστε προς τα πάνω την κάτω πλευρά, διαγώνια κάτω από το τρίγωνο και ξεδιπλώστε και σπρώξτε προς τα έξω το τρίγωνο. Τέλος τσακίστε προς τα κάτω το φτερό έτσι ώστε να έρθει ευθεία με το κάτω μέρος και γυρίστε από την άλλη και κάντε το ίδιο. Βάλτε 2 μανταλάκια στο κάτω μέρος για να σταθεί και η σαΐτα σας είναι έτοιμη να διακοσμήσει το γραφείο σας.

Γνωρίζατε ότι:

Το οριγκάμι είναι ιαπωνική τέχνη διπλώματος του χαρτιού και έχει χρησιμοποιεί κατά καιρούς σε διάφορες κατασκευές, δημιουργώντας μικρά έργα Τέχνης. Από αυτή την τέχνη λοιπόν, που απαιτεί λεπτομέρεια και μεγάλη προσοχή, αρχιτέκτονες ανά τον κόσμο εμπνεύστηκαν στη δημιουργία κτηρίων τα οποία κερδίζουν τις εντυπώσεις όπου βρίσκονται. Υπάρχουν στον κόσμο πάνω απο 20 διάσημα κτίρια που είναι αρχιτεκτονικά εμπνευσμένα από την τέχνη του οριγκάμι.