Πασχαλινά Διακοσμητικά Για Τη Λαμπάδα

Φτιάξτε όμορφες και εντυπωσιακές λαμπάδες με Πασχαλινά Διακοσμητικά και απλά υλικά και μην ξεχνάτε… τυλιγμένη σε μια ωραία ζελατίνα, η λαμπάδα σας μπορεί να γίνει ένα όμορφο δώρο γι’ αυτούς που αγαπάτε!

Πασχαλινά Διακοσμητικά Για Τη Λαμπάδα

Υλικά Κατασκευής 

Λαμπάδα στο χρώμα της αρεσκείας σας, πεπιεσμένο χαρτί, τσόχα, αφρώδες υλικό, σύρμα πίπας,πολύχρωμες κορδέλες, κόλλα                                                        

Στάδια:

Πάρτε κεριά στο χρώμα που σαςαρέσει και φτιάξτε στολίδια. Χρησιμοποιήστε σε πεπιεσμένο χαρτί και τσόχα, για να φτιάξετε κουκλάκια, δοκιμάστε να κατασκευάσετε ένα λαγό από αφρώδες υλικό και στερεώστε τα στη λαμπάδα σας με σύρμα πίπας. Προσθέστε πολύχρωμα μικροαντικείμενα και κάντε τη λαμπάδα… έργο επαγγελματία! Μπορείτε ακόμη να δέσετε πολύχρωμες κορδέλες, φροντίζοντας να είναι χαμηλά, ώστε να μην πάρουν φωτιά όταν η λαμπάδα ανάψει. 

Γνωρίζατε ότι:

Το πιο εντυπωσιακό έθιμο του Λεωνιδίου είναι τα αερόστατα.
Το βράδυ της Ανάστασης γεμίζει ο ουρανός από φωτεινά “αερόστατα” τα οποία ανυψώνονται από τους πιστούς κάθε ενορίας. Κάθε σχεδόν σπίτι ετοιμάζει το δικό του αερόστατο. Τα αερόστατα ετοιμάζονται εβδομάδες πριν και στην ετοιμασία τους συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι. Είναι φτιαγμένα από καλάμι και χαρτί και το ύψος τους φτάνει τα δύο μέτρα. Τα μικρότερα χρειάζονται 8 κόλλες χαρτί για να φτιαχτούν. Άλλα πάλι χρειάζονται 16 ή 18 κόλλες, ενώ τα μεγάλα από 32 ως 36. Για την πυροδότησή τους χρησιμοποιείται η “καλυμμάρα”, που είναι πανί εμποτισμένο με λάδι και πετρέλαιο. Από κάθε ενορία αφήνονται περισσότερα από 100 αερόστατα
Την ίδια ώρα έξω από την εκκλησία γίνεται το κάψιμο του Ιούδα, ενώ την Κυριακή του πάσχα γίνεται τρικούβερτο γλέντι στην πλατεία της πόλης.