Πασχαλινή Κατασκευή Λαμπάδα σε Σχήμα Πεταλούδας

Ξεκινήστε την προετοιμασία και δημιουργήστε πρωτότυπες εικόνες που θα δώσουν χρώμα στο Πάσχα και συγκεκριμένα ξεκινήστε με μια Πασχαλινή Κατασκευή Λαμπάδα σε Σχήμα Πεταλούδας.

Πασχαλινή Κατασκευή Λαμπάδα σε Σχήμα Πεταλούδας

Υλικά Κατασκευής:

αφρώδες υλικό, μεγάλο κερί,
σκοινάκι, 2 χάντρες,
ακρυλικά χρώματα, ψαλίδι

Στάδια:

Διπλώστε το αφρώδες στη μέση και κόψτε φτερά για να σχηματίσετε την πεταλούδα. Κάντε στη μέση της πεταλούδας δύο κάθετες εγκοπές για να περάσετε το κερί. Δέστε στο κερί το σπαγκάκι τυλίγοντάς το σταυρωτά και στις 2 άκρες του στερέωστε με κόμπους τις χάντρες. Περάστε την πεταλούδα στο κερί. Ζωγραφίστε στα φτερά της πολύχρωμα σχέδια.

Γνωρίζατε ότι:

Η περιφορά του Επιταφίου της Μάρπησσας στην Πάρο, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς κατά την διάρκειά της, γίνονται δεκαπέντε περίπου στάσεις.
Σε κάθε στάση φωτίζεται και ένα σημείο του βουνού, όπου τα παιδιά ντυμένα Ρωμαίοι στρατιώτες ή μαθητές του Χριστού, αναπαριστούν σκηνές από την είσοδο στα Ιεροσόλυμα, την προσευχή στο Όρος των Ελαιών, το Μαρτύριο της Σταύρωσης και την Ανάσταση.Τα κεριά του Επιταφίου, τα φυλούν και όταν έχει φουρτούνα, βρέχει ή αστράφτει, τα ανάβουν να περάσει η κακοκαιρία. Στο εικονοστάσι, βάζουνε και κλαδί ελιάς, που παραμένει εκεί ως αγιώτικο.Τα μεσάνυκτα του Μεγάλου Σαββάτου, το νησί γεμίζει από φώτα και τον θόρυβο των αμέτρητων πυροτεχνημάτων.