Διακοσμητικό Σχολικό από Χάρτινο Κουτί

Οι κατασκευές με κουτιά συσκευασίας τροφίμων είναι η αγαπημένη όλων. Μιας και τα σχολεία ανοίγουν, φτιάξτε ένα διακοσμητικό σχολικό από χάρτινο κουτί γάλατος και είστε έτοιμοι για το σχολείο!

KidsFun.gr-photos-sxolikoapoxarti

Υλικά Κατασκευής:
Ένα άδειο χάρτινο κουτί από γάλα
Χρωματιστά χαρτόνια ή χαρτιά
Πολύχρωμα καλαμάκια
Διαφανή κόλλα
Μαρκαδόρους

Στάδια Κατασκευής:
Βγάλτε το καπάκι από την άδεια συσκευασία και ντύστε το κουτί με ένα κίτρινο χαρτόνι ή χαρτί. Κόψτε μια λωρίδα από απλό λευκό χαρτί ή κόλλα γλασέ και κολλήστε την γύρω-γύρω έτσι ώστε να δημιουργήσετε παράθυρα. Κολλήστε τα καλαμάκια πάνω στο κουτί (για να κάνετε τις ενώσεις περάστε το ένα καλαμάκι μέσα στο άλλο). Κόψτε προσεκτικά ένα κομμάτι χρωματιστό χαρτόνι και κολλήστε το με τσακισμένες τις άκρες στην πλευρά που είναι το στόμιο του καπακιού. Επάνω το κολλήστε τα δύο μικρά στρογγυλά χαρτάκια έτσι ώστε να δημιουργήσετε τους προβολείς. Σχεδιάστε με το χέρι ή με διαβήτη κύκλους πάνω σε χρωματιστό χαρτόνι, κόψτε τους και ζωγραφίστε πάνω τους τις φατσούλες των παιδιών και του οδηγού. Κόψτε προσεκτικά με το ψαλίδι τέσσερις κύκλους από χαρτόνι και κολλήστε τους για ρόδες. Προσθέστε τα καπάκια από το γάλα στο κέντρο των κύκλων και έτοιμο το σχολικό!

 

Γνωρίζατε ότι:
Τα σχολικά λεωφορεία έχουν κίτρινο χρώμα διότι τραβά την προσοχή μας γρηγορότερα από τα υπόλοιπα χρώματα; Το κίτρινο χρώμα έχει την δυνατότητα να γίνεται αμέσως αντιληπτό. Αυτό βοηθάει στο να παραμένουν ασφαλείς οι μαθητές όταν βρίσκονται μέσα στα σχολικά ακόμα και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες. Όταν κοιτάζουμε, για παράδειγμα, ευθεία μπροστά, μπορούμε να εντοπίσουμε ένα κίτρινο αντικείμενο πολύ πιο γρήγορα από κάποιο με διαφορετικό χρώμα , έστω κι αν αυτό είναι στην άκρη του οπτικού μας πεδίου.