Φτιάξτε μια πρωτότυπη καλοκαιρινή τούρτα γενεθλίων σε σχήμα αστερία. Πανεύκολη στην παρασκευή της και με τέλεια γεύση, θα είναι η έκπληξη του καλοκαιριού.
Υλικά Συνταγής:
1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι, 3/4 φλ.τσαγιού αμύγδαλα αλεσμένα, 1 1/2 κ.σ. κοφτή baking, ξύσμα από 1 λεμόνι,
3/4 φλ.τσαγιού ζάχαρη, 4 αυγά , 1/2 κ.σ. βούτυρο, 1/4 φλ. τσαγιου κρύο γάλα
Στάδια Συνταγής:
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, συνεχίστε προσθέτοντας τα αυγά και το ξύσμα, προσθέστε το γάλα και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το αμύγδαλο και το baking. Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα αστερία και ψήστε στους 180 βαθμούς. Μετά ετοιμάστε το παγωτό. Διαλύστε το corn flour και τη βανίλια σε 2 ποτήρια γάλα, προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε στο μίξερ. Βράστε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις βράσει τραβήξτε το από τη φωτιά και προσθέστε αμύγδαλο στο μείγμα.
Ξαναβάλτε στη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να κρυώσει. Χτυπήστε τη σαντιγί και αφήστε να κρυώσει. Βάζετε στη βάση μιας φόρμα σε σχήμα αστερία το παντεσπάνι, απλώστε το παγωτό και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Στολίστε την τούρτα με σαντιγί, γλάσο τρούφα και ότι άλλο σας αρέσει και έτοιμη η Καλοκαιρινή Τούρτα Γενεθλίων Αστερίας.
Γνωρίζατε ότι:
Το αμύγδαλο είναι ο καρπός της αμυγδαλιάς; Μπορούν να φαγωθούν ωμά ή ψημένα και αλατισμένα. Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωμαίοι και οι Ευρωπαίοι τον Μεσαίωνα τα χρησιμοποιούσαν και στην μαγειρική, όπως γίνεται ακόμα και σήμερα. Επίσης καβουρντισμένα και τριμμένα, λιωμένα ή και ολόκληρα χρησιμοποιούνται και στη ζαχαροπλαστική. Στην Ελλάδα γνωστά γλυκά που παρασκευάζονται με βάση τα αμύγδαλα είναι τα αμυγδαλωτά.