Στο δικό σας παιδικό πάρτυ γενεθλίων φτιάξτε την ξεχωριστή τούρτα σε σχήμα γοργόνας και αφήστε τους καλεσμένους σας να μαγευτούν από τη γεύση της.
Υλικά Τούρτας
2 παντεσπάνια, 2 ανανάδες, 1 κουτί τυρί-κρέμα, 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ,1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού,
2-3 κουταλάκια κορν-φλάουρ, ½ λίτρο γάλα, κρέμα ζαχαροπλαστικής, διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση Συνταγής
Για αρχή κόβουμε τα παντεσπάνια στο σχήμα της γοργόνας. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το τυρί, το ζαχαρούχο γάλα (δεν το βάζουμε όλο, κρατάμε λίγο) και το λεμόνι μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα. Ψιλοκόβουμε τον ανανά σε ότι σχήμα μας αρέσει, και το προσθέτουμε στην κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα με τον ανανά σε κάθε παντεσπάνι ξεχωριστά, τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεί η κρέμα.
Καθαρίζουμε τον δεύτερο ανανά και τον στύβουμε για να πάρουμε τον χυμό του. Τον τοποθετούμε σε ένα μπρίκι σε χαμηλή φωτιά. Στο μπρίκι προσθέτουμε και το κορν-φλαουρ, και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει ο χυμός να «δένει» και να γίνεται παχύρευστος (περίπου 10’). Τον βγάζουμε από την φωτιά και περιχύνουμε το γλυκό ώστε ο χυμός να καλύψει όλη την επιφάνεια του γλυκού. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Καλύπτουμε το γλυκό με λευκή κρέμα ζαχαροπλαστικής δημιουργώντας το σώμα της γοργόνας. Μετά διακοσμούμε το υπόλοιπο σώμα και κεφάλι με χρώματα της αρεσκείας μας τη γοργόνα. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά ακόμα. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε την Τούρτα Γοργόνα για Καλοκαιρινό Πάρτυ γενεθλίων.
Γνωρίζατε ότι:
Με την ονομασία γοργόνα περιγράφονται μυθικά πλάσματα της θάλασσας με μορφή γυναίκας από τη μέση και επάνω και με τη μορφή ψαριού από τη μέση και κάτω. Οι γοργόνες εμφανίζονται σε μεγάλο βαθμό στη μυθολογία, στη λογοτεχνία και στη λαογραφία αρκετών πολιτισμών.