Αν το παιδάκι σας έχει γενέθλια το χειμώνα φτιάξτε του μια Χειμωνιάτικη Τούρτα Γενεθλίων Ιγκλού! Οι καλεσμένοι σας θα ξετρελαθούν με τη γλυκιά γεύση του!
Υλικά
1 φλ. αλεύρι, 1 φλ. ζάχαρη, 4 αβγά, 1 βανίλια,
3 φλ. γάλα φρέσκο, 1/2 φλ. ζάχαρη, 5κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια,
2 αβγά, ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Στάδια
Πρώτα φτιάχνετε το παντεσπάνι.Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ανακατεύετε το αλεύρι με τη βανίλια. Χρησιμοποιείτε ένα μικρό σουρωτήρι για να κοσκινίζετε το αλεύρι πάνω από το μείγμα ανακατεύοντας το ταυτόχρονα με ένα κουτάλι με απαλές κινήσεις. Σε ένα αντικολλητικό ταψί (ή στρωμένο με λαδόκολλα) ρίχνετε το μείγμα και το ψήνετε για 30′ στους 170 βαθμούς . Όταν ψηθεί το βγάζετε από το ταψί και το αφήνετε να κρυώσει καλά. Με προσοχή κόβετε το παντεσπάνι σε 3 ίσα στρογγυλά κομμάτια . Για να φτιάξετε την κρέμα. Σε ένα μπολάκι ρίχνετε το ένα φλιτζάνι από το γάλα και μέσα σε αυτό διαλύετε το άνθος αραβοσίτου ή το κόρν φλάουρ και τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Ζεσταίνετε πολύ (αλλά όχι βράσιμο )τα 2 υπόλοιπα φλιτζάνια γάλα. Κατεβάζετε από τη φωτιά μέχρι να δέσει. Αποσύρετε πάλι τη κατσαρόλα από τη φωτιά και το ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Σε μία τουρτιέρα βάζετε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι .Πάνω από το παντεσπάνι στρώνετε ισόπαχα την κρέμα .Από πάνω της βάζετε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι . Συνεχίζετε με την κρέμα και από πάνω προσθέτετε το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι. Στο τέλος καλύπτετε όλη την τούρτα με την κρέμα που έχει περισσέψει και αφήνετε να παγώσει. Καλύπτετε την τούρτα με λευκό γλάσο και το χαράζετε όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Στολίζετε με πιγκουίνους την Τούρτα Igloo Βανίλια, για Παιδικά Γενέθλια.
Γνωρίζατε ότι:
Τα ιγκλού είναι η προσωρινή κατοικία των Εσκιμώων τον χειμώνα; Κατασκευάζεται από ορθωγόνια κομμάτια χιονιού που έχουν κοπεί με ειδικό μαχαίρι. Τα κομμάτια αυτά τοποθετούνται κυκλικά μέχρι να σχηματιστεί ο θόλος, και στην οροφή αφήνεται πάντα μία τρύπα για να αερίζεται ο χώρος.