Η τούρτα σοκολάτας είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Φτιάξτε λοιπόν τη τούρτα σε σχήμα λιοντάρι και το επόμενο πάρτι σας με θέμα τη ζούγκλα.
Υλικά
200γρ. σοκολάτα υγείας, 200γρ. σοκολάτα γάλακτος, μπαιν μαρί 200γρ., λευκή σοκολάτα,
800γρ. κρέμα γάλακτος, χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί και κίτρινο, πολύχρωμα ζαχαρωτά
Στάδια
Χρησιμοποιήστε έτοιμο παντεσπάνι ή φτιάξτε με την αγαπημένη σας συνταγή το δικό σας σε στρογγυλό σχήμα. Λαδώνουμε ένα στρόγγυλο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει, αν είναι τετράγωνο το κόβουμε στρογγυλό χρησιμοποιώντας για σχήμα ένα πιάτο. Ετοιμάζουμε 3 μους σοκολάτας χωριστά αρκετά ”σφικτές” με τα τρία είδη της σοκολάτας και κρέμα γάλακτος σε μπαίν μαρί. Βάζουμε πρώτα την σοκολάτα και σιγά-σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε ένα κομμάτι παντεσπάνι για βάση και ρίχνουμε επάνω το ένα είδος της σοκολάτας.
Στην συνέχεια τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα παντεσπάνι και προσθέτουμε την άλλη σοκολάτα. Κρατάμε λίγο από το τρίτο μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο το βάζουμε πάνω στο τελευταίο παντεσπάνι. Από τα κομμάτια παντεσπάνι που περίσσεψαν όταν κόψατε τους κύκλους κόβετε μικρά κομμάτια για να φτιάξετε την χαίτη γύρω από τον κύκλο. Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τη μισή γέμιση σοκολάτας που έχουμε κρατήσει με χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί, και την άλλη μισή με χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο. Τα τοποθετούμε πάνω στην Τούρτα Λιοντάρι για το Θεματικό Παιδικό Πάρτυ όπως φαίνεται στην εικόνα και διακοσμούμε μύτη, στόμα και μάτια με ζαχαρωτά.
Γνωρίζατε ότι:
Το αρσενικό λιοντάρι υπερβαίνει τα 250 κιλά σε βάρος και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αιλουροειδές μετά την τίγρη. Τα λιοντάρια στη φύση ζουν περίπου 10-14 χρόνια, ενώ σε αιχμαλωσία μπορούν να ζήσουν πάνω από 20 χρόνια. Στη φύση, τα αρσενικά σπανίως ζουν πάνω από 10 χρόνια, εξαιτίας των τραυματισμών από τις συνεχόμενες μάχες με αντίπαλα αρσενικά που μειώνουν δραστικά τη μακροζωία τους. Τα λιοντάρια τα βρίσκουμαι στη σαβάνα και στους γρασιδότοπους, αν και μπορεί να βρεθούν και σε θαμνώδεις περιοχές και δάση.