Ζώα και οι Απίστευτες Επιδόσεις τους

Μάθετε για τα ζώα και τις απίστευτες επιδόσεις τους. Αναρωτηθήκατε ποτέ για το τι κάνουν τα ζώα στην καθημερινότητά τους; Πόσο κοιμούνται, τι ταχύτητα αναπτύσσουν, πόση είναι η δύναμή τους; Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο περίεργα χαρακτηριστικά τους και σας τα παρουσιάζουμε.

Άρθρο Ζώα Και οι Απίστευτες Επιδόσεις τους

Το κοάλα έχει μήκος 80 εκατοστά περίπου, σώμα χοντροκομμένο, με πολύ μικρή ουρά. Το τρίχωμά του είναι πυκνό, απαλό και σταχτόχρωμο. Έχει μεγάλη μύτη και στρογγυλωπά αφτιά με μακριές τρίχες. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δίνουν στο κοάλα μια περίεργη και συμπαθητική όψη, που θυμίζει ψεύτικο αρκουδάκι
Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΠΝΑΡΑΣ
22 ώρες ύπνου την ημέρα χρειάζεται ένα κοάλα – σχεδόν το τριπλάσιο απ’ όσο κοιμάται ένας μέσος άνθρωπος (8 ώρες).

ΟΙ ΞΕΝΥΧΤΕΣ

Η κουκουβάγια, ο γκιόνης και ο μπούφος είναι τα πουλιά που ξενυχτούν περισσότερο γι αυτό λέγονται και νυχτόβια. Κοιμούνται ελάχιστα την ημέρα ενώ το βράδυ τριγυρίζουν ώστε να βρουν την τροφή τους.

Ο ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ

262 κιλά είναι το παγκόσμιο ρεκόρ στην άρση βαρών στους άνδρες. Γελοία επίδοση μπροστά στις ικανότητες ενός γορίλα, ο οποίος καταφέρνει να σηκώσει χωρίς πρόβλημα πάνω από 2 τόνους.
Οι γορίλες περπατούν με τα τέσσερα και με τον κορμό γυρτό προς τα εμπρός, μπορούν όμως και να σταθούν όρθιοι και να βαδίσουν λίγο, αλλά με αστάθεια. Ζουν κατά οικογένειες ή κατά μικρές ομάδες από 2-3 οικογένειες

Ο ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΣ

Το πιο δυνατό ζώο είναι ένα… σκαθάρι (Scarabaeidae) που συναντάται κυρίως σε τροπικές ζώνες. Μετρήθηκε ότι μπορεί να σηκώσει 850 φορές το βάρος του. Σαν να σήκωνε ένας μέσος άνθρωπος 64 τόνους.

ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ

Τα ψηλότερα από τα πουλιά που πετούν είναι οι Γερανοί, μερικοί από τους οποίους φτάνουν ακόμα και τα 2 μέτρα. Τα πόδια τους είναι λεπτά και μακριά, όπως του πελαργού, και έχουν τέσσερα δάκτυλα με νύχια, από τα οποία το μεγάλο δάκτυλο βρίσκεται πιο ψηλά από τα άλλα.

Άρθρο Ζώα Και οι Απίστευτες Επιδόσεις τους

ΤΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΥΛΙ

Το μικρότερο πουλί του κόσμου είναι το Κολιμπρί της Κούβας. Τα ενήλικα αρσενικά έχουν συνολικό μήκος 57 χιλιοστά και το μισό από αυτό καταλαμβάνουν το ράμφος και η ουρά. Το βάρος τους δεν ξεπερνά τα 1,6 γραμμάρια.

ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Το δέρμα των Mellivora capensis είναι τόσο σκληρό που δεν φοβάται ούτε τα τσιμπήματα της σφίγγας, ούτε το δάγκωμα των φιδιών. Είναι επίσης τόσο ευέλικτα χαλαρό που όταν μια λεοπάρδαλη το αρπάζει από το λαιμό, μπορεί να γυρίσει το κεφάλι του και να την δαγκώσει.

ΤΟ ΠΙΟ ΑΡΓΟ

Ο τριδάχτυλος βραδύπους ζει στην τροπική Αμερική και έχει μέση ταχύτητα 1,83 μέτρα το λεπτό (0,109 χιλιόμετρα την ώρα). Είναι το πιο αργό θηλαστικό, που μπορεί όμως να σκαρφαλώσει σε δέντρα σε ύψος 4,57 μέτρα σε ένα λεπτό (0,27 χιλιόμετρα την ώρα)

Άρθρο Ζώα Και οι Απίστευτες Επιδόσεις τους

ΤΟ ΠΙΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ

Ο πιο δηλητηριώδης σκορπιός του κόσμου είναι ο κίτρινος σκορπιός της Παλαιστίνης. Ευτυχώς η ποσότητα του δηλητηρίου που περιέχει είναι πολύ μικρή και η ζωή των ενηλίκων σπάνια κινδυνεύει, αλλά είναι υπεύθυνος για έναν αριθμό θανατηφόρων ατυχημάτων σε μικρά παιδιά κάτω των 5 ετών.

Ο ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ

3,6 δευτερόλεπτα θα ήταν το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα αν ο άνθρωπος έτρεχε με την ταχύτητα που τρέχει ο γατόπαρδος, περίπου 100 χλμ/ώρα.
Το τρίχωμά του γατόπαρδου είναι κοντό και μαλακό και η γούνα του είναι περιζήτητη. Υπάρχουν δύο υποείδη, ο αφρικανικός και ο αμερικανικός, που λέγεται και αιλουροτίγρης.

ΔΥΤΗΣ ΣΤΑ ΑΠΑΤΑ

Ο Αυτοκρατορικός πιγκουΐνος βουτάει σε βάθος 483 μέτρων στη θάλασσα του Ρος, στην Ανταρκτική. Τα πόδια τους βρίσκονται πολύ πίσω σε σύγκριση με τα άλλα πουλιά και τους επιτρέπουν να στέκονται όρθιοι και να περπατούν μ’ ένα μονοκόμματο και αστείο βηματισμό.

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Ο θηλυκός Ασιατικός ελέφαντας κυοφορεί περίπου 700 ημέρες. Δηλαδή η εγκυμοσύνη κρατά περίπου 2 χρόνια.

ΟΙ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Τα θηλυκά λέμινγκ, που ζουν στη Σκανδιναβία, γεννούν σε ηλικία 14 ημερών.
Η κύηση κρατάει 16 ημέρες και γεννιούνται 1-3 μικρά. Τα ζώα αυτά είναι ιδιαίτερα καρπερά. Μία θηλυκιά γέννησε 8 φορές μέσα σε 167 ημέρες.

 ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ο ψηλότερος άνδρας: 2,72 μ. (ΗΠΑ)
Η ψηλότερη γυναίκα: 2,31 μ. (ΗΠΑ)
Ο κοντύτερος άνδρας: 57 εκ. (Ινδία)
Η κοντύτερη γυναίκα: 65 εκ. (Νότια Αφρική)
Το πιο ελαστικό δέρμα (τέντωμα): 15,8 εκ. (ΗΠΑ)
Περισσότερες γεννήσεις: 4 φορές τετράδυμα, 7 φορές τρί δυμα και 16 φορές δίδυμα (Ρωσία)
Μεγαλύτερος ύπνος (κώμα): 37 χρόνια & 111 μέρες (ΗΠΑ)
Ο ταχύτερος άνδρας: 9,77 δευτερόλεπτα για 100 μ. (Τζαμάικα)
Η ταχύτερη γυναίκα: 10,49 δευτερόλεπτα για 100 μ. (ΗΠΑ)