Γλυκό Σνακ με Φρούτα σε Σχήμα Φίδι

Για το απογευματινό σας σνακ, ετοιμάστε ένα γλυκό φιδάκι με μαρμελάδα τις επιλογής σας και με το αγαπημένο σας φρούτο! Δοκιμάστε τώρα να φτιάξετε το γλυκό σνακ με φρούτα σε σχήμα φίδι.

Γλυκό Σνακ

Υλικά συνταγής:

Παντεσπάνι, Μαρμελάδα φράουλα, Ακτινίδια
Κερασάκια κονσέρβας, Σαντιγί, Πολύχρωμη τρούφα

Συνταγή:

Κόψτε δυο λωρίδες παντεσπάνι σε σχήμα φιδιού και ανάμεσά τους προσθέστε μαρμελάδα φράουλα σε μικρά κομμάτια. Για κεφάλι προτιμήστε το αγαπημένο σας φρούτο και με κερασάκια κονσέρβας φτιάξτε μάτια, γλώσσα, και ουρά. Διακοσμήστε το πιάτο σας με πολύχρωμη τρούφα και το φίδι σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Γνωρίζατε ότι:

Στην Ελλάδα υπάρχουν 22 είδη φιδιών; Επικίνδυνο δηλητήριο έχουν μόνο τα 5 είδη οχιάς που σε περίπτωση δαγκώματος μπορεί να επέλθει ο θάνατος στον άνθρωπο εάν δεν μεταφερθεί μέσα σε μερικές ώρες σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Τα άλλα 2 δηλητηριώδη φίδια της χώρας μας είναι το Αγιόφιδο ή αλλιώς Γατόφιδο και ο Σαπίτης τα οποία όμως πολύ δύσκολα μπορούν να καταφέρουν δάγκωμα με έκχυση δηλητηρίου στον άνθρωπο. Το δηλητήριο τους είναι ασθενές και δεν μπορεί να προκαλέσει θάνατο ή κάποια σοβαρή ασθένεια. Όλα τα υπόλοιπα φίδια είναι άκακα και δεν μπορούν να προκαλέσουν καμία απολύτως βλάβη στον άνθρωπο με κανέναν τρόπο.