Συνταγή για Μηλοπιτάκια με Κανέλα

Μια πρωτότυπη ,εύκολη γλυκιά συνταγή για όλη την οικογένεια. Τα μηλοπιτάκια με κανέλα θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε.

Μηλοπιτάκια με Κανέλα

Υλικά συνταγής:

1 κουτί Φύλλο Κρούστας για Γλυκά,
ζάχαρη άχνη,
κανέλα,
μέλι

Για τη Γέμιση:
2 κ.σ. ζάχαρη,
6-8 μήλα κόκκινα κομμένα σε κύβους,
1 ποτήρι νερό,
½ κ.γ. κανέλα σκόνη,
2 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια

Για το Σιρόπι:
2 κ.σ. νερό,
1 ½ κ.σ. ζάχαρη,
1 ξύλο κανέλας,
1 κ.σ. μέλι.

Συνταγή:

Βάλτε τα μήλα, το νερό, την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να εξατμιστεί όλο το νερό. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει καλά. Προσθέστε τα καρύδια και την κανέλα. Κόψτε κάθε φύλλο κρούστας σε 4 μακρόστενες λωρίδες και βάλτε σε κάθε κομμένο φύλλο από 1 κουταλιά του γλυκού γέμιση στην άκρη και ξεκινήστε να τυλίγετε διαγώνια μια δεξιά, μια αριστερά για να δημιουργήσετε το μηλοπιτάκι σας! Βάλτε τα μηλοπιτάκια σε λαδωμένο ταψί, αλείψτε την επιφάνειά τους με λάδι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Βγάλτε τα και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη, κανέλα και μέλι.

Γνωρίζατε ότι:

2-4 μήλα (ή χυμός) ημερησίως προφυλάσσουν από τις κυτταρικές βλάβες που εξασθενίζουν τη μνήμη;