Συνταγή για Παιδιά, Λαχανικά με Ρύζι

Βοηθήστε τα παιδιά να αγαπήσουν τα λαχανικά,  δημιουργώντας πρωτότυπα πιάτα μάζι τους.  Σχηματίστε σε ένα πιάτο μια αγκυρα από διάφορα λαχανικά εποχής ή από λαχανομπουκιές που θα έχετε φτιάξει, συνδυάστε με μικρές μπουκίτσες ρυζιού σε σχήμα ψαράκι ( χρησιμοποιώντας κουπάτ) και τα παιδιά θα ξετρελαθούν.

 

 Λαχανικάμε ρύζι για παιδια

  Υλικά Συνταγής

Λαχανομουκιές, ρύζι, αγγούρι, καρότο, ντοματίνια,πιπεριά κόκκινη και κίτρινη.Κουπάτ σε σχήμα ψαριού, λουλουδιού.

Εκτέλεση Συνταγής 

Αφού έχετε ετοιμάσει τις Λαχανομπουκιές και έχουμε βράσει το ρύζι, χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ με σχήμα ψαριού, συνοδέψτε την άγκυρα με ψάρια από… ρύζι. Κόψτε καρότα, αγγούρια και πιπεριές σε διάφορα σχέδια (με κουπάτ) και στολίστε το πιάτο.

Υλικά για Λαχανομπουκιές

1 /2 κιλό αρακά βρασμένο,2 κ.σ. ελαιόλαδο,1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,1 κ.σ. μουστάρδα ,3 πατάτες πουρέ ,2 καρότα βρασμένα, 2αβγά ,2 κ.σ.σάλτσα σόγιας ,1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ,1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι, 2 αβγά, λίγη τριμμένη φρυγανιά, ελαιόλαδο

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.Βάζουμε το μισό βρασμένο αρακά σε ένα μπολ και τον άλλο μισό σε μια λεκάνη.Προσθέτουμε στη λεκάνη τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, τον πουρέ, τα καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια και τα αβγά και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη σάλτσα σόγιας, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο.Πλάθουμε τη ζύμη σε κροκέτες με ελαφρά βρεγμένα χέρια.Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί.Βουτάμε τις κροκέτες πρώτα στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.