Τραγανές Μπουκίτσες με Μπέικον

Σας αρέσουν τα σαλιγκάρια; Όχι; Θα αλλάξετε γνώμη μόλις δοκιμάσετε τις Τραγανές Μπουκίτσες με Μπέικον σε σχήμα σαλιγκάρι που θα φτιάξετε με τη μαμά στο άψε σβήσε! Νόστιμες τραγανές μπουκίτσες με μπέικον και κασέρι.

Μπουκίτσες με Μπέικον

Yλικά συνταγής:

Ρολίνια με γεύση καπνιστό μπέικον και παραδοσιακό κασέρι
Αγγούρι, Ελιές, Καρότα, Οδοντογλυφίδες

Συνταγή:

Κόψτε μια φαρδιά φέτα αγγούρι και περάστε της μια οδοντογλυφίδα. Στερεώστε το αγγούρι στη μια άκρη του ρολίνι. Διακοσμήστε το αγγούρι με ελιές. Σε δυο οδοντογλυφίδες στερεώστε για μάτια ροδέλες από καρότο και βάλτε τις στην άλλη άκρη του ρολίνι για μάτια.

Γνωρίζατε ότι:

Τα σαλιγκάρια είναι μαλάκια; Δηλαδή είναι ασπόνδυλα! Τρέφονται με χορτάρι και βλαστούς. Τα σαλιγκάρια δραστηριοποιούνται με την υγρασία, δηλαδή μετά την βροχή, ή κατά την διάρκεια της νύχτας που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες, ενώ όταν οι συνθήκες είναι υπερβολικά ξηρές μπαίνουν στο κέλυφός τους και σφραγίζουν την είσοδο με ένα είδος προσωρινού καλύμματος από βλέννα. Τα σαλιγκάρια βρίσκονται σε μια κατάσταση «νάρκης» και μπορούν να επιβιώσουν χωρίς νερό για μήνες. Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί 400 είδη σαλιγκαριών και σε όλο τον κόσμο 4000 είδη.