Οι μέρες των Χριστουγέννων έφτασαν και οι προετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι ξεκίνησαν. Πάρτε αφορμή τη νόστιμη χριστουγεννιάτικη συνταγή χριστουγεννιάτικο κέικ δώρο και θα εντυπωσιάσετε όλους τους καλεσμένους σας.
Υλικά Συνταγής:
150γρ. ψιλοκομμένα φρούτα, ½ κιλό σταφίδες άσπρες, ½ κιλό μαύρες σταφίδες,
150 γρ. αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη,
300γρ. Φαρίνα Ολικής Άλεσης Γιώτης, 300γρ. Βούτυρο, 300γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη,
ξύσμα ενός πορτοκαλιού, ξύσμα ενός λεμονιού, 1 κουταλιά έτοιμο σιρόπι ζαχαροπλαστικής,
6 αυγά χτυπημένα, ½ κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι κανέλα σε σκόνη,
4-6 κουταλιές μπράντυ ή ρούμι, φόρμα ψησίματος αστέρι
Υλικά για το στόλισμα
ζάχαρη άχνη, κορδέλα
Στάδια Συνταγής:
Βάζουμε τα ξερά φρούτα και τους ξηρούς καρπούς σε μπολ και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με ζάχαρη και όταν αφρατέψουν ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού και το σιρόπι. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης Γιώτης, το αλάτι, την κανέλα και το ρούμι. Προσθέτουμε τα αλευρωμένα ξερά φρούτα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ½ ώρα περίπου στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βγάζουμε από τη φόρμα. Στολίζουμε με ζάχαρη άχνη και με μια κορδέλα μεταμορφώνουμε το κέικ αστέρι σε χριστουγεννιάτικο δώρο.