Κολάζ για Παιδιά με Φύλλα

Φανταστικά κολάζ για παιδιά με φύλλα. Πάρτε ιδέες λοιπόν εάν πιάνουν τα χέρια σας! Με μερικά κομμάτια χαρτί και λίγα φύλλα μπορείτε να φτιάξετε πανέμορφα πράγματα! Μια εύκολη κατασκευή για να διακοσμήσει έναν τοίχο παιδικού δωματίου ή μιας σχολικής τάξης.

Κολάζ για Παιδιά με Φύλλα

Υλικά Κατασκευής:

Φύλλα σε διάφορα χρώματα και σχήματα, χαρτί
κόλλα, πλαστικά ματάκια

Στάδια Κατασκευής:

Κάνε έναν περίπατο και παρατήρησε τα φθινοπωρινά φύλλα. Μάζεψε φύλλα σε διαφορετικές αποχρώσεις (πράσινα, κόκκινα, καφέ, κίτρινα) και με διαφορετικό σχήμα.
Αποξήρανε τα φύλλα τοποθετώντας τα ανάμεσα σε χαρτί κουζίνας και κλείνοντάς τα στις σελίδες ενός μεγάλου βιβλίου. Άφησε τα μέσα στο βιβλίο για 2-3 ημέρες.
Κόλλησέ τα πάνω στο χαρτί δημιουργώντας διάφορες μορφές με βάση το σχήμα και το χρώμα τους (ζωάκια, πεταλούδες κ.λπ.). Αν θέλεις πρόσθεσε πλαστικά ματάκια και έτοιμο το πιο πρωτότυπο κολάζ για παιδιά με φύλλα.

Γνώριζες ότι:

Κολάζ στα γαλλικά σημαίνει κολλάω. Κολλάζ στα Ελληνικά σημαίνει δημιουργώ! Η ιδέα αυτή ξεκίνησε στις αρχές του 1900 από Μπρακ και Πικάσσο και εξαπλώθηκε με το κίνημα των Ντανταιστών. Χρησιμοποιήθηκαν διάφορα χαρτιά,υφάσματα και ότι άλλο φαινομενικά άχρηστο υλικό, ώστε να δώσουν ζωντάνια στα έργα τους και να δημιουργήσουν στον θεατή μια ονειρική κατάσταση με τα έργα τους.