Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο άνοιξε και πάλι τις πύλες του και υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με ανανεωμένα εκθέματα, εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες.

Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια-Ελληνικό παιδικό Μουσείο

Ένας χώρος σχεδιασμένος να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών, ένας χώρος που μικροί και μεγάλοι μπορούν να παρατηρήσουν, να σκεφθούν, να ερευνήσουν, να πειραματισθούν και κυρίως να παίξουν, χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους.
Στο Εργοστάσιο, θα συμμετάσχετε στην αλυσίδα συσκευασίας σοκολάτας. Στο Yλικοπωλείο, θα ανακαλύψετε περισσεύματα από τις βιομηχανίες, θα γεμίσετε μία χάρτινη σακούλα με ότι σας εμπνέει και θα γίνετε μικροί κατασκευαστές! Στο Κέντρο Ανακύκλωσης, μετατρέπετε τα «άχρηστα» υλικά σε χρήσιμα και στο Έργο του Μετρό θα γίνετε εργαζόμενοι και θα ανακαλύψετε τι συμβαίνει μέσα σ’ ένα εργοτάξιο.
Αν πάλι δεν ικανοποιηθήκατε μ’ αυτά, ντυθείτε οδοντίατροι και ανακαλύψτε πώς μπορούμε να φροντίζουμε τα δόντια μας καλύτερα. Πειραματιστείτε με το νερό και το σαπούνι και φτιάξτε φυσαλίδες με διαφορετικά χρώματα και σχήματα ή παίξτε με τον Υπολογιστή Γίγαντα και εξερευνήστε τα μέρη και τις λειτουργίες των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πείτε «Γεια σου Πυθαγόρα» και μάθετε πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε σ’ ένα πίνακα με κλίμακες, πώς μεταμορφώνονται τα σχήματα μέσα στους καθρέφτες και παίξτε παιχνίδια λογικής και γεωμετρίας. Αν πάλι κουραστήκατε να συμμετέχετε, απλά θαυμάστε τις συλλογές παιδιών, που εκτίθενται στο Μουσείο,
είτε διάφορες συλλογές από άλλα μουσεία και ενήλικες συλλέκτες και γνωρίστε τον μαγικό κόσμο της τέχνης, μέσα από τα μαγικά κουτιά της Πινακοθήκης. Τέλος, αν θέλετε να θυμάστε την επίσκεψή σας, μπείτε στο Παιχνιδοπωλείο, όπου θα βρείτε παιχνίδια, βιβλία και άλλα πρωτότυπα αντικείμενα.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο λειτουργεί σε συνεργασία  με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.