Καλοκαιρινές Διακοπές με… Ασφάλεια

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν το καλοκαίρι. Την εποχή αυτή κλείνουν τα σχολεία και αυτό σημαίνει περισσότερος ελεύθερος χρόνος για τα παιδιά. Είναι επίσης εποχή διακοπών. Για το λόγο αυτό, πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας, όσο το δυνατόν νωρίτερα, να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και να προφυλάσσονται από αυτούς.
KIDSFUN.GR-PHOTO-GONEIS-KALOKAIRINES DIAKOPES ME ASFALEIA

Κολυμπήστε με ασφάλεια

  • Ας μάθουμε στα παιδιά μας να κολυμπούν σωστά από την πιο μικρή ηλικία.
  • Ποτέ να μην αφήνουμε τα παιδιά μας κοντά στο νερό χωρίς επίβλεψη, ακόμα και αν ξέρουν να κολυμπούν. Να μην βασιζόμαστε σε φουσκωτά αντικείμενα, π.χ. μπρατσάκια, κουλούρες κλπ. για την ασφάλεια των παιδιών μας.
  • Κάντε μπάνιο όλη η οικογένεια μαζί , και όχι πολύ μακριά από την ακτή
  • Κολυμπήστε μακριά από βράχια και αποβάθρες.
  • Μη στέκεστε με την πλάτη προς το νερό όταν τα κύματα είναι πολύ μεγάλα.
  • Αν το ρεύμα δεν σας αφήνει να κολυμπήσετε προς τα έξω κολυμπήστε παράλληλα προς την ακτή και φωνάξτε βοήθεια ή κάντε νόημα στο ναυαγοσώστη.
  • Ποτέ να μην κολυμπάνε τα παιδιά μας με γεμάτο στομάχι. Είναι επικίνδυνο το κολύμπι σε πολύ ταραγμένη θάλασσα και σε περιοχές όπου υπάρχει δυνατό θαλάσσιο ρεύμα.
  • Όταν τα παιδιά ασχολούνται με θαλάσσια αθλήματα και όταν βρίσκονται σε σκάφη, να φροντίζουμε να φοράνε πάντα εγκεκριμένα σωσίβια και να ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας.

 

Για τα ενοχλητικά τσιμπήματα
Τσούχτρες: Άλλες απλά γλοιώδεις  και άλλες με δηλητηριώδη πλοκάμια , οι τσούχτρες αποτελούν αναπόφευκτο κακό του καλοκαιριού. Προσέξτε τις πινακίδες που προειδοποιούν για την ύπαρξη τους αλλά προσέξτε και τις ίδιες τις τσούχτρες που λιάζονται εκεί που σκάει το κύμα, γιατί όχι μόνο είναι ένα δείγμα για το τι θα συναντήσετε μέσα στη θάλασσα αλλά μπορεί να σας τσιμπήσουν αν είναι ακόμα υγρές.
Αν σας τσιμπήσει τσούχτρα, πλύνετε την πληγή με ξύδι , οινόπνευμα για εντριβές ή μαγειρική σόδα με νερό. Μην την πλύνετε μόνο με νερό γιατί μπορεί να ελευθερωθεί και άλλο δηλητήριο.
Αχινός: Αν το παιδί σας πατήσει αχινό, βγάλτε απαλά όσα αγκάθια εξέχουν  γιατί μπορεί να σπάσουν μέσα στην πληγή. Για να το κάνετε πιο εύκολο , αλείψτε το σημείο με λίγο λάδι. Όσα αγκάθια μείνουν μέσα συνήθως απορροφούνται από το σώμα σε 24 ώρες με 3 βδομάδες ή βγαίνουν μόνα τους έξω.
Κουνούπια: Τα κουνούπια μπορούν να χαλάσουν τις, κατά τ’άλλα πολύ όμορφες, καλοκαιρινές μας βραδιές. Όταν είναι πολλά, καλό είναι να χρησιμοποιείται εντομοαπωθητικό για να προλάβετε τα τσιμπήματα, αφού σιγουρευτείτε ότι η σύνθεση του είναι κατάλληλη για παιδιά. Αν τσιμπήσουν τα παιδιά βάλτε μια αλοιφή για τη φαγούρα και προσέξτε να μη ξύνονται, γιατί μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση. Οι κρύες κομπρέσες είναι επίσης ανακουφιστικές.

kidsfun.gr-photo-goneis-ygeia-diakopes me asfaleia

Μικροατυχήματα στην Παραλία 
Tις ημέρες των διακοπών, το παιχνίδι στη θάλασσα είναι για τα παιδιά η κύρια ασχολία. Παιχνίδια στην άμμο, παιχνίδια με μπάλες, τρέξιμο στην παραλία συνθέτουν το σκηνικό των παιδικών καλοκαιρινών διακοπών…
Αναπόφευκτα το παιχνίδι στην παραλία, κρύβει και δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως κοψίματα από πέτρες, γδαρσίματα και άλλους μικροτραυματισμούς. Όλα αυτά δεν πρέπει να μας τρομάζουν αλλά αντίθετα πρέπει να μας βρουν έτοιμους να τα αντιμετωπίσουμε.  Ακόμα και αν οι διακοπές μας είναι ολιγοήμερες η δημιουργία ενός οικογενειακού φαρμακείου, θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τέτοιου είδους μικροτραυματισμούς.

Το Φαρμακείο των Διακοπών…το απαραίτητο

Layout 1
Όπου και αν επιλέξουμε να περάσουμε τις φετινές μας διακοπές, καλό είναι να αφήσουμε λίγο χώρο στις αποσκευές μας για το φαρμακείο των διακοπών που πρέπει να περιέχει:
– Αντισηπτικό διάλυμα για τραύματα και πληγές
– Ιωδιούχο διάλυμα για απολύμανση
– Οινόπνευμα για απολύμανση των χεριών και των αντικειμένων
– Eπουλωτικό gel για μικροτραυματισμούς,εγκαύματα και ηλιακό έγκαυμα
– Βαμβάκι, γάζες, επιδέσμους, λευκοπλάστ, τσιρότα
– Θερμόμετρο, αντιπυρετικό και παυσίπονο
– Αντιεμετικά ή φάρμακα κατά της ναυτίας
– Αντιδιαρροϊκά φάρμακα
– Παγοκύστες ή πετσέτες για κομπρέσες
– Ένεση κορτιζόνης
– Οφθαλμικά κολλύρια
– Ψαλίδι και τσιμπιδάκι
– Έμπλαστρα για ψύξεις
– Αντιηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας
– Έντομοαπωθητικά

 

Flamigel για Ξένοιαστες Διακοπές
To Flamigel® βοηθά στη διαμόρφωση ιδανικών συνθηκών επούλωσης τραυμάτων, εγκαυμάτων και ηλιακών εγκαυμάτων, εξασφαλίζοντας την ισορροπία της υγρασίας στην πληγή, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων.

Εικόνα1

  • Επουλώνει γρηγορότερα τραύματα και εγκαύματα (έως και 40%*)
    To Flamigel® ενυδατώνει ή απορροφά την υγρασία της πληγής προσαρμόζοντας τη δράση του ανάλογα με το είδος του τραύματος ή του εγκαύματος. Χάρη σ’αυτή τη μοναδική σύνθεση, (ευρεσιτεχνία διεθνώς αναγνωρισμένη), το Flamigel® επουλώνει γρήγορα προάγοντας τη φυσιολογική διαδικασία της επούλωσης και μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης ουλών.
  • Ανακουφίζει άμεσα από τον πόνο 
    Χάρη στη δροσιστική και καταπραϋντική δράση της υδρογέλης, το Flamigel® ανακουφίζει άμεσα από τα ενοχλητικά συμπτώματα της πληγής όπως ο πόνος, ο καύσος, το ερύθημα, ο κνησμός.
  • Αποτρέπει τη δημιουργία Ουλών & Σημαδιών
  • Προφυλάσσει από επιμόλυνση 
    Χάρη στην εξειδικευμένη δράση του, το Flamigel® προστατεύει από επιμολύνσεις, δημιουργώντας στην επιφάνεια της πληγής ένα αόρατο φιλμ που αφήνει την πληγή ν’ αναπνέει και παράλληλα την προστατεύει από τυχόν εισβολή μικροοργανισμών από το περιβάλλον.
  • Εύκολη εφαρμογή σε κάθε τύπο πληγής
    To Flamigel® χρησιμοποιείται με ασφάλεια σε κάθε τύπο πληγής, όπως επιφανειακά, ανοιχτά τραύματα, οικιακά, χημικά ή ηλιακά εγκαύματα, δερματικούς ερεθισμούς από peeling, laser, ακτινοθεραπεία κ.τ.λ.
    Χρησιμοποιείται στο πρόσωπο και στο σώμα, όσο συχνά χρειάζεται μέχρι την ολοκληρωτική επούλωση.
    Κατάλληλο για βρέφη, παιδιά και ενήλικες.
*Thomas St. Wound management and dressings. The pharmaceutical press, London 1990