Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Περιπλανηθείτε στο χώρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, φτιάξτε το δικό σας έργο και γίνετε κι εσείς μικροί καλλιτέχνες.

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

 

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έχει συμπληρώσει ήδη 21 χρόνια ζωής. Στο χώρο του Μουσείου στεγάζονται: η μόνιμη συλλογή του, η βιβλιοθήκη, το αμφιθέατρο, το εκπαιδευτικό εργαστήρι καθώς και το αναψυκτήριο. Σήμερα το Μουσείο έχει περισσότερα από 1000 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, γλυπτοζωγραφικής, βιντεοτεχνικής, συναγερμών και εγκαταστάσεων, περισσότερα από 400 έργα χαρακτικής και πολλά έργα φωτογραφίας Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. 

Η Συλλογή. Στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου, υπάρχουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και γλυπτοζωγραφικής της δεκαετίας που διανύουμε από καλλιτέχνες Έλληνες, Έλληνες της διασποράς, γέιτονες Βαλκάνιους, Ευρωπαίους και Αμερικάνους. Η Συλλογή αυτή μπορεί να παρουσιάσει σημαντικούς σταθμούς της ελληνικής τέχνης από τη δεκαετία του ΄70 ως σήμερα.

Το Μουσείο φέρνει μικρούς και μεγάλους σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη, τόσο μέσα από διαλέξεις για ειδικά ζητήματα αισθητικής, όσο και μέσα από παρουσιάσεις βιβλίων τέχνης, όπως και αναλύσεις της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας από τους ίδιους τους δημιουργούς.
Η ευθύνη του Μουσείου για την αισθητική παιδεία εκπληρώνεται με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το οποίο έχουν διαβεί μέχρι τώρα 11.000 παιδιά. Τα παιδιά μαθαίνουν για τη σύγχρονη ελληνική τέχνη, και όχι μόνο. Διασκεδάζουν και φτιάχνουν το δικό τους έργο. Τα έργα που έχουν γίνει κατά καιρούς από παιδιά βρίσκονται στο χώρο του Μουσείου ως Συλλογές.

Πληροφορίες: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,
Εγνατίας 154, Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο: 031.0.240002