Συμβουλές Για Αστραφτερά Χαμόγελα

Τι πιο ωραίο από ένα πλατύ χαμόγελο με ολόασπρα δόντια και φρέσκια αναπνοή; Μπορούμε να κάνουμε ένα ξεκίνημα με τη νέα σχολική χρονιά. Ας εμφανιστούμε φέτος στο σχολείο με κατάλευκα και υγιή δόντια , αλλά και με καθαρή αναπνοή, ώστε να τους καταπλήξουμε όλους. Έτσι θα μαγέψουμε με το όμορφο χαμόγελό μας. Χρειάζεται όμως και λίγη προσπάθεια.

Παιδί & Δόντια, Για Αστραφτερά Χαμόγελα

Δώστε βάση στο σωστό Βούρτσισμα

Το πιο σημαντικό μέρος της φροντίδας των δοντιών μας είναι το βούρτσισμα. Αυτό πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους ειδικούς, για 2 λεπτά , τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα. Σημαντικό στο βούρτσισμα είναι να μη γίνεται πολύ δυνατά διότι αυτό μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία των δοντιών και κοκκίνισμα των ούλων.  Επίσης για το γνωστό βούρτσισμα θα πρέπει να κρατάμε την οδοντόβουρτσα μας σχεδόν οριζόντια και η σωστή κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθηθεί είναι: από το σημείο που συναντώνται τα δόντια με τα ούλα , προς το τέλος των δοντιών. Δηλαδή από πάνω προς τα κάτω  στην άνω γνάθο και από κάτω προς τα πάνω στην κάτω γνάθο. 

Για πραγματικά υγιή και όμορφα δόντια, δεν φτάνει να βουρτσίζουμε μόνο την εξωτερική επιφάνεια των δοντιών ( αυτή που φαίνεται). Πρέπει οπωσδήποτε να βουρτσίζουμε και την εσωτερική επιφάνεια , με ακριβώς τον ίδιο τρόπο όπως την εξωτερική. Η μόνη διαφορά είναι ότι θα πρέπει να κρατάμε την οδοντόβουρτσα μας κάθετη(κρατώντας την οριζόντια θα είναι πολύ δύσκολο να πετύχουμε ένα καλό καθάρισμα).

Νήμα, για τα δύσκολα σημεία

Το οδοντικό νήμα βοηθάει στην απομάκρυνση των τροφών και της οδοντικής πλάκας ανάμεσα από τα δόντια και είναι ιδανικό για τα σημεία που δεν φτάνει η οδοντόβουρτσα μας. Η περιοχή αυτών των δοντιών είναι δύσκολα προσπελάσιμη στις τρίχες της οδοντόβουρτσας και συχνά δεν καθαρίζεται σωστά, οπότε η χρήση του νήματος είναι απαραίτητη. Προσοχή όμως, αν βάλουμε περισσότερη δύναμη, υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσουμε τα ούλα μας.

Μην ξεχνάτε τον οδοντίατρο

Για να είναι υγιή τα δόντια μας , δεν αρκεί μόνο ένα σωστό βούρτσισμα , μία καλή οδοντόβουρτσα και μια κατάλληλη οδοντόπαστα.Πρέπει τακτικά να πηγαίνουμε στον οδοντίατρο , όσο άσχημο και αν ακούγεται αυτό , διότι είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της φροντίδας των δοντιών. Και αν πράγματι εμείς φροντίζουμε καλά τα δόντια μας στο σπίτι δεν θα πρέπει να φοβόμαστε καθόλου τον οδοντίατρο. Μπορούμε να προγραμματίσουμε μία φορά το χρόνο (κάθε Σεπτέμβρη) την επίσκεψη στον οδοντίατρο για έναν έλεγχο.

Επιλέξτε την κατάλληλη οδοντόβουρτσα

Η οδοντόβουρτσα μας πρέπει να είναι εύχρηστη και ευέλικτη. Πρέπει να έχει μικρή κεφαλή , ώστε να φτάνει σε όλες τις γωνίες του στόματος και μαλακές τρίχες να μην τραυματίζονται τα ούλα. Η απλή βούρτσα συχνά είναι πιο αποτελεσματική από την ηλεκτρική , καθώς μπορούμε να ελέγξουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την κίνηση και την φορά της.

Στοματικό Διάλυμα για πιο Αστραφτερό χαμόγελο

Το στοματικό διάλυμα βοηθά με τον τρόπο του για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Προστατεύει από τα μικρόβια που προκαλούν την οδοντική πλάκα και την κακοσμία του στόματος. Βοηθάει στην προστασία από το σχηματισμό της οδοντικής πέτρα. Ολοκληρώνει το έργο του βουρτσίσματος και προστατεύει όλο το 24 ωρο.