Προτάσεις για ένα Καθαρό Παιδικό Δωμάτιο

Το Παιδικό Δωμάτιο  είναι ο χώρος που το παιδί περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας, διαβάζει, παίζει, απομονώνεται … Για αυτό σας δίνουμε Προτάσεις για ένα Καθαρό Παιδικό Δωμάτιο!

Παιδικό Δωμάτιο & Υγεία

Προτιμήστε Ξύλινα Έπιπλα 

Στο παιδικό δωμάτιο η καλύτερη επιλογή είναι τα ξύλινα έπιπλα . Το ξύλο, ως φυσικό υλικό , είναι σαφώς μια υγιεινή επιλογή για τα παιδιά. Επιπλέον τα ξύλινα έπιπλα έχουν λιγότερες φθορές , ενώ καθαρίζονται εξίσου εύκολα με τα έπιπλα που είναι φτιαγμένα με οποιοδήποτε άλλο υλικό. Η εμφάνιση τους είναι εξαιρετική , ιδανική για ένα τέτοιο δωμάτιο , ενώ το κόστος αγοράς τους παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. 

Φυσικός Φωτισμός

Είναι απαραίτητο το παιδικό δωμάτιο να φωτίζεται τις περισσότερες ώρες της ημέρας από το φως του ήλιου. Εκτός από τον περιορισμό της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος , αυτό δε θα κουράσει τα παιδικά μάτια , ενώ θα δώσει μία ευχάριστη εικόνα στο παιδί. Μπορούμε να ρυθμίσουμε τη φυσική φωτεινότητα του χώρου με κάποια κουρτίνα ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αποφύγετε το κλιματιστικό

Τα κλιματιστικά μηχανήματα μπορεί να προσφέρουν ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι , αλλά δεν είναι η ιδανική λύση για το παιδικό δωμάτιο.Ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να καλύπτει τη ζέστη του καλοκαιριού με έναν καλής ποιότητας ανεμιστήρα οροφής και με ένα σώμα καλοριφέρ το χειμώνα. Τα κλιματιστικά αφαιρούν τη φυσική υγρασία του χώρου , ενώ ανακυκλώνουν τον ίδιο αέρα , κάτι που δε συνιστάται.

Ανανεώνετε τον αέρα

Και όμως οι εσωτερικοί χώροι ρυπαίνονται πολύ, η εσωτερική ρύπανση μπορεί να προκαλέσει δεκάδες προβλήματα όπως ζαλάδες, ξηρότητα στα μάτια, φαγούρα στη μύτη και διάφορους δερματικούς ερεθισμούς. Είναι αναγκαίο να ανανεώνουμε τον αέρα του παιδικού δωματίου , ανά τακτά χρονικά διαστήματα με εξωτερικό αέρα, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους προβλήματα.