Σωστή Διατροφή και… στις Γιορτές

Οι γιορτές έφτασαν και η ανέμελη περίοδος των χριστουγεννιάτικων διακοπών με πολύ παιχνίδι και διασκέδαση ξεκινάει  Είναι χαρακτηριστικό πως τα περισσότερα παιδιά έχουν συνδυάσει τις γιορτινές μέρες με την κατανάλωση γλυκών.  Ο οργανισμός όμως των παιδιών δεν κάνει διακοπές. Είναι μια μηχανή που χρειάζεται καθημερινά «σωστά καύσιμα» για να έχει όλη την ενέργεια που χρειάζεται και στις διακοπές. Για αυτό πρέπει να εξασφαλίσουμε μια σωστή διατροφή για τα παιδιά και κατά την διάρκεια των γιορτών , και να μην παρασυρθούμε από το γιορτινό κλίμα.

kidsfun.gr- goneis-photo- swsth-diatrofhs-stis giortes-delta-smart

Πρωινό Απαραίτητο και στις Γιορτές
Μην ξεχνάμε το πρωινό. Ακόμη και αν τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, το πρωινό παραμένει πολύ σημαντικό έτσι ώστε να έχουν ενέργεια για να ξεκινήσουν δυνατά την ημέρα τους.  Ένα ποτήρι γάλα με μια φέτα ψωμί με μέλι , ή ένα ποτήρι γάλα με τα αγαπημένα τους δημητριακά είναι επιλογές που θα δώσουν στο παιδί την ενέργεια που χρειάζεται για ένα δυνατό ξεκίνημα. Το γαλακτοκέικ ΔΕΛΤΑ Smart είναι μια ιδανική επιλογή για το πρωινό γεύμα του παιδιού. Αφράτο κέικ με γέμιση από φρέσκο γάλα, σε 2 απολαυστικές γεύσεις:
• Με φρέσκο γάλα και μέλι.
• Με φρέσκο γάλα και πραγματική σοκολάτα γάλακτος.

Δεν περιέχουν χρωστικές ουσίες, συντηρητικά ή υδρογονωμένα λιπαρά.

Δεν ξεχνάμε το Δεκατιανό
Σημαντικό είναι επίσης το παιδί κατά την διάρκεια των γιορτών να κάνει 5 γεύματα, όσα πρέπει στα πλαίσια μιας ισορροπημένης και σωστής διατροφής . Για αυτό δεν πρέπει να ξεχάσουμε το δεκατιανό γεύμα. Για το δεκατιανό τους μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο φυσικό χυμό, ένα κομμάτι μικρό σπιτικό κέικ, ή ένα σπιτικό κουλουράκι. Αν είμαστε βόλτα  θα μπορούσαμε να επιλέξουμε ένα χυμό φρούτων ή μια μπάρα δημητριακών.

Ο παιδικός χυμός ΔΕΛΤΑ Smart είναι η λύση για τη βόλτα γιατί είναι 100% φυσικός χυμός, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, μόνο με τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων και εμπλουτισμένος με βιταμίνες & ιχνοστοιχεία. Είναι απολαυστικός και θα δώσει στα παιδιά την ενέργεια που χρειάζονται.

Ναι στο σπιτικό φαγητό
Ας φροντίσουμε στο μεσημεριανό και στο βραδινό του παιδιού  να υπάρχουν πάντα λαχανικά και βέβαια σπιτικό φαγητό . Μην καταφεύγουμε στην εύκολη λύση των γρήγορων και έτοιμων γευμάτων, παρασυρόμενοι από το κλίμα των γιορτών.  Ας φτιάξουμε σπιτικά φαγητά  προκειμένου να γνωρίζουμε ότι τα τρόφιμα που παρέχουμε στα παιδιά μας είναι ποιοτικά. Επίσης φροντίζουμε να λείπουν από το καθημερινό τραπέζι  γλυκά και αναψυκτικά και παροτρύνουμε τα παιδιά να πίνουν αρκετό νερό  κατά τη διάρκεια της ημέρας

Απογευματινό Σνακ για περισσότερη ενέργεια
Ένα απογευματινό σνακ είναι απαραίτητο και τις ημέρες των γιορτών για να δώσει στα παιδιά την ενέργεια που χρειάζονται  για να αντέξουν το υπόλοιπο της ημέρας. Πολλά σνακ είναι πλούσια σε λιπαρά, ζάχαρη και φτωχά σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και άλλα στοιχεία- τα οποία μπορούν να μας οδηγήσουν σε μία ανισόρροπη διατροφή γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να διαλέγουμε με προσοχή τα σνακ που καταναλώνει το παιδί.

Tα επιδόρπια γιαουρτιού ΔΕΛΤΑ Smart, αποτελούν ένα ευχάριστο σνακ για τα παιδιά, ενώ παράλληλα, είναι κατάλληλα εμπλουτισμένα για να συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών εξέλιξης των παιδιών, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής, παρέχοντας θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός τους.

Όχι λιχουδιές σε κοινή θέα
Λόγω γιορτών σίγουρα στο σπίτι μας θα έχουμε περισσότερα γλυκά από ότι άλλες μέρες. Ας προσπαθήσουμε όλες αυτές οι χριστουγεννιάτικες λιχουδιές  να μην είναι σε κοινή θέα, προκειμένου τα παιδιά να μην μπαίνουν σε πειρασμό.  Ας αφήσουμε τα παιδιά να απολαύσουν όλες αυτές τις γιορτινές λιχουδιές τις ημέρες που έχουμε οργανώσει κάποιο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Καλό είναι να μην στοκάρουμε τα ράφια με μπισκότα, πατατάκια, για την περίπτωση που έρθει κάποιος φίλος των παιδιών μας  ή δικό μας. Δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί στον πειρασμό, ειδικά όταν βρίσκεται μέσα στο …ντουλάπι.