Συμβουλές για Ταξίδι με τα Παιδιά

Οι διακοπές ξεκινούν … το ταξίδι με τα παιδιά δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται μεγάλη οργάνωση και σωστές επιλογές για να περάσουν αξέχαστα όλα τα μέλη της οικογένειας.

Ταξίδι με τα Παιδιά

Που θα πάμε;

Φέτος ας επιλέξουμε τον προορισμό των διακοπών παρέα με τα παιδιά. Μπορούμε να κάνουμε ένα μίνι οικογενειακό γκάλοπ και να ψηφίσουμε το μέρος των διακοπών που προτιμά ο καθένας μας. . Θα πάμε μόνοι διακοπές ή θα καλέσουμε και φίλους να μας ακολουθήσουν; Μια εξαιρετική ιδέα είναι να περάσουμε τις διακοπές μας, παρέα με κάποια φιλική οικογένεια. Έτσι και εμείς θα έχουμε συντροφιά αλλά και τα παιδιά θα περάσουν αξέχαστες στιγμές με φίλους τους που ήδη γνωρίζουν και ταιριάζουν. 

Το ταξίδι ξεκινάει

Ας το απολαύσουμε… άλλωστε δεν βιαζόμαστε όταν φεύγουμε για διακοπές. Η ήρεμη οδήγηση, οι χαμηλές ταχύτητες  και η τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας , θα κάνει το ταξίδι μας πιο ήρεμο και απολαυστικό.

Αφήστε χώρο στα Παιδιά:

 Το ταξίδι πρέπει να είναι άνετο για όλους μας. Ακόμα και για τα παιδιά που βρίσκονται το πίσω κάθισμα. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ώστε να μην αισθάνονται ασφυκτικά. Ας προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να τοποθετήσουμε όλες τις αποσκευές στο πορτ μπαγκάζ. 

– Ακούστε Μουσική

Η μουσική θα βοηθήσει σίγουρα κατά τη διάρκεια της διαδρομής … μπορούμε να προγραμματίσουμε τα ακούσματα μας πριν ξεκινήσουμε.Ας διαλέξει ο καθένας από ένα CD με τα αγαπημένα του τραγούδια και ας ξεκινήσουμε τη διαδρομή ακούγοντας με τη σειρά τα CD που επιλέξαμε. 

-Συζητήστε για το μέρος που θα επισκεφτείτε

Το μέρος που θα επισκεφτούμε σίγουρα έχει πολλά και ενδιαφέροντα που θα συναντήσουμε . Μπορούμε να τα συζητήσουμε κατά τη διάρκεια της διαδρομής για διάφορες μικρές εκδρομές που ίσως κάνουμε όπως και για διάφορα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτούμε . Η συμβουλή ενός εντύπου τουριστικού οδηγού μπορεί να φανεί χρήσιμη.

-Παίξτε με τα Παιδιά

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής με τη συνοδεία πάντα της μουσικής που έχουμε επιλέξει, μπορούμε να παίξουμε διάφορα παιχνίδια με τα παιδιά. Παιχνίδια με τις ταμπέλες σήμανσης του δρόμου, παιχνίδια μνήμης με τα μέρη που έχουμε περάσει ή ακόμα και μουσικά παιχνίδια με τα τραγούδια που ακούγονται.

– Κάντε μια στάση

Η συνεχόμενη οδήγηση κουράζει σίγουρα και τον οδηγό αλλά και τους συνεπιβάτες Δε χάνουμε τίποτα να κάνουμε αρκετές στάσεις μέχρι να φτάσουμε  στον προορισμό μας . Στάσεις για ξεμούδιασμα , κολατσιό και τουαλέτα . Έτσι το ταξίδι μας θα γίνει σαφώς πιο ξεκούραστο και πιο ευχάριστο.

Ας οργανωθούμε σωστά

Η χαρά της προετοιμασίας των διακοπών είναι μοναδική … μπορούμε να δημιουργήσουμε σε χαρτί όλοι μαζί μια λίστα με τα απαραίτητα για τις φετινές διακοπές. Έτσι δε θα μείνει τίποτα σημαντικό και δεν θα λείψει τίποτα σε κανένα μέλος της οικογένειας. Ακόμα και η λίστα αυτή θα βοηθήσει ώστε να κουβαλάμε περιττά πράγματα.

Τα απαραίτητα για την εκδρομή

  1. cd με μουσική που αρέσει σε όλους
  2. καθαρό πόσιμο νερό σε θερμό ώστε να παραμείνει δροσερό
  3. μικρό πακέτο με μπισκότα ή μπάρες σε περίπτωση που κάποιος πεινάσει
  4. χαρτομάντιλα
  5. νωπά πανάκια καθαρισμού
  6. οδικός χάρτης της διαδρομής που θέλουμε να ακολουθήσουμε