Παιδί και Υπολογιστής: Συμβουλές για Σωστή Χρήση

Οι υπολογιστές είναι η νέα καθημερινή πραγματικότητα ….Υπάρχουν πλἐον σε κάθε σπίτι και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής  κάθε παιδιού. Η επαναλαμβανόμενη και πολύωρη χρήση τους όμως μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα… Για αυτό πρέπει να ξέρουμε πότε, πώς και για πόση ώρα  θα  πρέπει να τους χρησιμοποιούμε εμείς ή τα παιδιά μας. 

Παιδί και Υπολογιστής: Συμβουλές για Σωστή Χρήση 

    

  • Σωστή θέση κεφαλιού

 Να θυμάστε ότι το κεφαλάκι του παιδιού πρέπει να είναι παράλληλο με την οθόνη του υπολογιστή .Οπουδήποτε  άλλη στάση είναι πιθανό να δημιουργεί υπερένταση στον αυχένα του παιδιού.

  • Μέγεθος ποντικού

Το ποντίκι του υπολογιστή πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος για το παιδί.για μικρότερα παιδιά είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα ποντίκι για παιδιά .Η χρήση ποντικιού ενηλίκων από μικρά παιδιά δημιουργεί μεγαλύτερο κίνδυνο για σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα.

  • Διάλειμμα για τα μάτια

Τα παιδιά πρέπει να κοιτάζουν μακριά από τον υπολογιστή κατά ταχτικά διαστήματα και να εστιάζουν αντικείμενα που βρίσκονται μακριά τους.Γιατί  τα μάτια δεν ανοιγοκλείνουν σωστά με αποτέλεσμα να μην να μην υγραίνονται σωστά όταν εστιάζουν με επιμονή σε ένα αντικείμενο όταν βρίσκονται κοντά.

  • Σωστή στάση πλάτης

Σιγουρευτείτε ότι όταν το παιδί κάθεται μπροστά στον υπολογιστή ,η πλάτη του είναι ίσια.Με τον τρόπο αυτό το βάρος κατανέμεται στους γλουτούς και στα πόδια.

  • Ώρα χρήσης

Καλό θα ήταν η χρήση του υπολογιστή από το παιδί ,να μην ξεπερνά τη μία ώρα την ημέρα .έτσι σωματικά και πνευματικά δε θα κουράζεται ιδιαιτέρως.