Σοκολατούχο Ρόφημα NESQUIK® … Mύθοι & Αλήθειες

Οι σωστές διατροφικές συνήθειες θεμελιώνονται από πολύ μικρή ηλικία. Η κατανάλωση ενός ισορροπημένου πρωινού είναι αναγκαία για τα παιδιά ώστε να αποκτήσουν τις βάσεις για την απόκτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και την περεταίρω ομαλή ανάπτυξη, τη καλή υγεία καθώς και τη σωματική και πνευματική απόδοση τους απόδοση.

kidsfun.gr-photo-goneis-paidi kai diatrofh- nesquik mythoi kai alitheies 2

Το NESQUIK® ενισχύει τη διατροφική αξία του γάλατος αφού περιέχει 7 διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα. Με τη γεύση του, κάνει το παιδί να πιεί ευχάριστα το γάλα και παράλληλα να λάβει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα, το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του σκελετού, την καλή υγεία των οστών και των δοντιών, ενώ το μαγνήσιο ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου και παράλληλα βοηθά ομαλή λειτουργία των μυών. Μάλιστα, 13,5γρ  NESQUIK® (2 κοφτές κουταλιές της σούπας) μαζί με ένα ποτήρι ημι-αποβουτυρωμένο γάλα καλύπτουν το 1/3 των καθημερινών αναγκών του παιδιού σε ασβέστιο. Επιπροσθέτως, καλύπτει το 17% της συνιστώμενης πρόσληψης σε σίδηρο αλλά και σε βιταμίνη C η οποία βοηθά στην απορρόφηση του. Είναι επίσης απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου, συμβάλλοντας έτσι στην καλή υγεία των αρθρώσεων και του δέρματος καθώς και στη γρήγορη επούλωση πληγών.

Μύθοι και αλήθειες!

Το NESQUIK® στο ρόφημα εμποδίζει την απορρόφηση ασβεστίου
Αυτό θα συνέβαινε αν μέσα σε ένα κουτί κακάο, ρίχναμε λίγο γάλα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Δεν υπάρχουν έρευνες που να υποστηρίζουν ότι το κακάο που περιέχεται σε ένα σοκολατούχο γάλα εμποδίζει την απορρόφησή του ασβεστίου. Άλλωστε το NESQUIK® είναι περισσότερο βιταμινούχο ρόφημα και λιγότερο σοκολατούχο, αφού περιέχει μόνο 21% κακάο, δηλαδή πολύ μικρή ποσότητα για να επηρεάσει την απορρόφηση του ασβεστίου. Και όχι μόνο αυτό. Παράλληλα είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη D που ενισχύει και θωρακίζει περεταίρω την απορρόφηση του ασβεστίου.

kidsfun.gr-photo-goneis-padi kai diatrofh - nesquik mythoi kai alitheies

Το NESQUIK® έχει πολλές θερμίδες
Μύθος. 2 κουταλάκια NESQUIK® έχει μόνο 51 θερμίδες, ενώ μαζί με ένα ποτήρι ημι-αποβουτυρωμένο γάλα δίνουν στο παιδί 148Kcal. Δηλαδή όση ενέργεια καταναλώνει περίπου με μισή ώρα άσκησης στο σχολείο ή παίζοντας μισή ώρα ποδόσφαιρο με τους φίλους του.

Το NESQUIK® έχει συντηρητικά
Μύθος. Δεν υπάρχει κανένα συντηρητικό στο NESQUIK®, ούτε τεχνητές χρωστικές. Τα συστατικά του αναγράφονται ξεκάθαρα στη συσκευασία του.

Το NESQUIK® έχει ζάχαρη
Το NESQUIK® περιέχει ορισμένη ποσότητα ζάχαρης, ώστε η θρεπτική αξία να γίνει πιο «εύγευστη». Τα τελευταία χρόνια όμως η ποσότητα της ζάχαρης έχει μειωθεί αισθητά ώστε να δώσουμε στο παιδί τη καλύτερη δυνατή θρεπτική αξία. Από την άλλη πλευρά, η ζάχαρη δεν είναι απαραίτητα παχυντική όπως πολλοί πιστεύουν, και δεν ευθύνεται για την ανάπτυξη της παχυσαρκίας, όπως αποδεικνύουν επιστημονικές έρευνες, φυσικά αν καταναλώνεται με μέτρο. Η συνολική ποσότητα θερμίδων που θα λάβει κάποιος από τη διατροφή του, είναι ο κύριος παράγοντας αύξησης βάρους.