Αποκριάτικη Στολή Τραπουλόχαρτο

Είχατε ποτέ σκεφτεί ότι ένα τραπουλόχαρτο θα μπορούσε να γίνει μία πρωτότυπη ιδέα για αποκριάτικη στολή; Μαζέψτε τα υλικά και ξεκινήστε να τη φτιάχνετε! Η πιο μοναδική αποκριάτικη κατασκευή στολής!

Αποκριάτικη Στολή Τραπουλόχαρτο

Υλικά Κατασκευής:

Δύο μακετόχαρτα, κόκκινο ύφασμα,
κόλλα, ψαλίδι, λάστιχο, χαρτόνι κουσέ

Στάδια Κατασκευής:

Κόψτε στο ύφασμα, μία μεγάλη κόκκινη καρδιά και κολλήστε τη στο κέντρο του μακετόχαρτου. Έπειτα, κόψτε δύο μικρότερες και κολλήστε τες στις δύο απέναντι γωνίες, αντικρυστά τη μία από την άλλη. Κόψτε δύο κορδονάκια μήκους 15εκ. και σαν να φτιάχνετε… τιράντες ενώστε τα δύο μακετόχαρτα ώστε να το φορέσετε στους ώμους σας.
Για το καπέλο κόψτε δυο μεγάλες καρδιές και διπλώστε την κάθε μία στη μέση. Κόψτε ένα τετράγωνο στη μέση, τέτοιο που να χωρά το πρόσωπό σας μέσα. Εναλλακτικά, κόψτε σε σχήμα αυγού. Σε ένα κομμάτι χαρτόνι κόψτε μια καρδιά ίσου μεγέθους και κολλήστε εμπρός και πίσω του τις καρδιές.
Κόψτε και στο χαρτόνι το ίδιο κενό στο κέντρο, και είναι έτοιμο να το φορέσετε στο προσωπάκι σας.

Γνωρίζατε ότι:

Στην Ξάνθη το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς υπάρχει το έθιμο με το “κάψιμο του Τζάρου” στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου. Σύμφωνα με την παράδοση, ο “Τζάρος” ήταν ένα κατασκευασμένο ανθρώπινο ομοίωμα, τοποθετημένο πάνω σε πουρνάρια. Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, οι κάτοικοι τον καίνε, ώστε το καλοκαίρι να μην υπάρχουν ψύλλοι. Ακολουθεί η ρίψη εκατοντάδων πυροτεχνημάτων που κάνουν τη νύχτα μέρα.