Κατασκευή Πασχαλινά Αυγά Με Χαρτί Γκοφρέ

Φτιάξτε Κατασκευή Πασχαλινά Αυγά Με Χαρτί Γκοφρέ εύκολα και γρήγορα και εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας δημιουργικά τις Μέρες του Πάσχα διοκοσμώντας το σπίτι σας με κατασκευές που θα χετε φτιάξει μόνοι σας.

Κατασκευή Πασχαλινά Αυγά Με Χαρτί Γκοφρέ

Υλικά Κατασκευής:

βρασμένα αυγά, χαρτιά γκοφρέ, αλευρόκολλα ή ρευστή κόλλα.

Στάδια:

Κόψτε χρωματιστά γκοφρέ σε διάφορα ασύμμετρα σχέδια. Με ένα πινέλο περάστε την κόλλα στην επιφάνεια του αυγού και στη συνέχεια κολλήστε τα γκοφρέ που κόψατε πριν πάνω στο αυγό προσθέτοντας κόλλα όπου χρειάζεται για να δημιουργήσετε πολύχρωμα σχέδια και τα αυγά σας είναι έτοιμα.

Γνωρίζατε ότι:

Από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ξεκινούν οι ετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι της Ανάστασης και οι νοικοκυρές μαγειρεύουν τη μαγειρίτσα. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι πιστοί συγκεντρώνονται στις εκκλησίες κρατώντας λευκές λαμπάδες, τις οποίες ανάβουν με το «Αγιο φως», που μοιράζει ο ιερέας. Όταν ο τελευταίος ψάλλει το «Χριστός Ανέστη» οι πιστοί ανταλλάσσουν ευχές και το λεγόμενο «φιλί της Αγάπης». Με το «Αγιο φως» συνηθίζουν να σταυρώνουν το ανώφλι της εξώπορτας των σπιτιών τρεις φορές για καλή τύχη. Κατόπιν κάθονται γύρω από το γιορτινά στρωμένο τραπέζι για να τσουγκρίσουν τα κόκκινα αυγά και να γευματίσουν με την παραδοσιακή μαγειρίτσα.