Παιδικό Μουσικό Όργανο Τρομπέτα

Η μουσική αναπτύσσει την δημιουργικότητα και την φαντασία, καθώς και την έκφραση. Προσπαθήστε λοιπόν να ενθαρρύνεται τα παιδιά σας να ασχοληθούν με την μουσική φτιάχνοντας παρέα το πιο απλό παιδικό μουσικό όργανο την τρομπέτα.

Παιδικό Μουσικό Όργανο Τρομπέτα

Υλικά Κατασκευής:

1 μέτρο από λάστιχο ποτίσματος, Χωνί,
Φίλτρο βρύσης, Χρωματιστή μονωτική ταινία

Στάδια Κατασκευής:

Σφήνωσε στη μία άκρη του λάστιχου το χωνί και στερέωσέ το τυλίγοντας μονωτική ταινία. Στερέωσε στην άλλη άκρη το φίλτρο βρύσης με τον ίδιο τρόπο. Σχημάτισε με το λάστιχο έναν κύκλο και τύλιξε τα σημεία που εφάπτεται ο σωλήνας τυλίγοντας με τη μονωτική ταινία. Προσπάθησε να φυσήξεις με τα χείλη κλειστά, σαν πραγματικός τρομπετίστας, για να καταφέρεις να παράγεις νότες!

Γνωρίζατε ότι:

Η Τρομπέτα είναι αερόφωνο μουσικό όργανο, με μεταλλικό επιστόμιο, που ανήκει στην οικογένεια των χάλκινων πνευστών. Η Τρομπέτα με την μορφή που την γνωρίζουμε σήμερα εμφανίζεται για πρώτη φορά στα τέλη του 18ου αιώνα με αρχές 19ου. Η αρχαιότερη μορφή της είναι αυτή της Σάλπιγγας, με υλικό κατασκευής το ξύλο ή τα κέρατα ζώων, που πρωτοεμφανίζεται από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου, ενώ χρησιμοποιείται ως και την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.