Τάρανδος από Φελλούς για Διακοσμητικό Στολίδι

Τάρανδος από Φελλούς για Διακοσμητικό Στολίδι για το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Τα αγαπημένα ζωάκια του Άγιου Βασίλη, φτιαγμένα από φελλό, τώρα θα διακοσμούν το παιδικό σας δωμάτιο, δίνοντάς του μία γιορτινή νότα.

Τάρανδος από Φελλούς

Υλικά κατασκευής:

3 φελλοί από μπουκάλια
4 οδοντογλυφίδες
μικρά ξυλάκια από κλαδί
1 μικρό πομ-πον
κόλλα

Στάδια:

Κρατήστε οριζόντια ένα φελλό και καρφώστε 4 οδοντογλυφίδες στις άκρες του για πόδια. Γυρίστε τον ανάποδα και συνδέστε τον με το δεύτερο φελλό χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα για να φτιάξετε το κεφάλι. Κόψτε τον τρίτο φελλό σε 4 ροδέλες. Περάστε από μία ροδέλα σε κάθε οδοντογλυφίδα και κολλήστε τα ξυλαράκια για κέρατα και το πομ-πον μπροστά για μύτη. Τέλος, στερεώστε ένα ξυλαράκι πίσω για ουρά και δύο στρογυλλά ξυλαράκια στο κεφάλι για αυτιά. Ζωγραφίστε στόμα και μάτια ή κολλήστε πλαστικά και η κατασκευή σας είναι έτοιμη!

Γνωρίζατε ότι:

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο ήρθε στην Ελλάδα το 1833; Τότε ο βασιλιάς Όθωνας και η βαυαρική συνοδεία του, έφεραν στη χώρα μας το Γερμανικό έθιμο. Παρόλα αυτά, μετά τη δεκαετία του ‘50 έγινε απαραίτητη η παρουσία του σε κάθε ελληνικό σπίτι. Οι ρίζες όμως του εθίμου, δεν είναι καθόλου γερμανικές, αντιθέτως οι πρόγονοι του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, ήταν ειδωλολάτρες! Ήταν άνθρωποι, που έκοβαν δέντρα από τα δάση και τα στόλιζαν στο σπίτι τους για να έχουν καλή σοδειά στο χωράφι τους.