Παιχνίδι Ποντίκι Origami

Το Origami είναι η τέχνη της αναδίπλωσης χαρτιού. Πολλοί άνθρωποι το λατρεύουν, μάθε και εσύ ξεκινώντας με μια εύκολη κατασκευή, όπως το Παιχνίδι Ποντίκι Origami.

Ποντίκι Origammi

Υλικά Κατασκευής
χαρτάκι οριγκάμι 10 x 10, κόλλα

Στάδια Κατασκευής
Ξεκίνησε με τη χρωματιστή πλευρά να κοιτάει προς τα πάνω. Τσάκισε στη μέση το χαρτί και ξεδίπλωσε. Τσάκισε και την άλλη πλευρά. Τσάκισε διαγώνια και τις 2 ακόμα πλευρές.
Τσάκισε το χαρτί έτσι ώστε να φτιάξεις ένα τρίγωνο. Τσάκισε προς τα πάνω τις κάτω γωνίες για να ενωθούν στο κέντρο οι 2 πλευρές. Τσάκισε τις πλαϊνές γωνίες προς το κέντρο. Τσάκισε τις πάνω γωνίες προς τα κάτω. Ξανατσάκισε προς τα κάτω και βάλε τις γωνίες στην θήκη.
Γύρισε προς τα αριστερά. Τσάκισε το τρίγωνο στα δεξιά σου στη μέση. Τσάκισε την πάνω πλευρά προς τα κάτω. Κάνε το ίδιο και στην άλλη πλευρά. Γύρισε το χαρτί από την άλλη πλευρά και τσάκισε τις 2 πλευρές να συναντηθούν στο κέντρο. Γύρισε και τις 2 πλευρές και κάνε μία περιστροφή.
Τσάκισε τη γωνία σε τρίγωνο. Ξεδίπλωσε και γύρισέ το προς τα κάτω χρησιμοποιώντας την τσάκιση που μόλις έφτιαξες. Γύρισε από την άλλη πλευρά και κάνε το ίδιο. Κάνε αυτιά τσακίζοντας το χαρτί σε σχήμα Z. Γύρισε το χαρτί σου κάνοντας μία στροφή. Σιγουρέψου ότι τα αυτιά είναι στο κάτω μέρος και τσάκισε λίγο το κάτω μέρος για να φτιάξεις τα πόδια. Κόλλησε τις 2 πλευρές έτσι ώστε τα αυτιά να είναι στο πάνω μέρος. Φύσηξε από μια μικρή τρύπα που θα έχει το ποντίκι για να ολοκληρώσεις το οριγκάμι σου.