Τούρτα Καπέλο για Κορίτσια

Η άνοιξη έφτασε και σε λίγο το καπέλο θα χρειάζεται για να προστατεύεσαι από τον ήλιο. Μέχρι τότε απόλαυσε με τις φίλες σου το πιο γλυκό καπέλο τούρτα στη γεύση που αρέσει στη παρέα σου! Υπέροχη τούρτα καπέλο για κορίτσια!

Τούρτα Καπέλο

Υλικά τούρτας:

Παντεσπάνι στρογγυλό, Ζαχαρόπαστα

Για τη κρέμα μπισκότο:

250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη άχνη, 1 αυγό, 1 1/2 φλ. γάλα
άρωμα της αρεσκείας σας (βανίλια, κάποιο λικέρ, κονιάκ)
300 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας χτυπημένα έτσι ώστε να έχουν όψη τριμμένης φρυγανιάς

Συνταγή για την κρέμα μπισκότο:

Χτυπήστε σε μεγάλη ταχύτητα στο μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και ύστερα προσθέστε το αυγό και χτυπήστε καλά. Χαμηλώνοντας την ταχύτητα στο μίξερ, προσθέστε το γάλα και το άρωμα. Τέλος προσθέστε τα μπισκότα και η κρέμα είναι έτοιμη!

Συνταγή τούρτας:

Πάρτε ένα παντεσπάνι και απλώστε από πάνω την κρέμα μπισκότου. Επαναλάβετε με παντεσπάνι για να πάρει σχήμα και ύψος η τούρτα. Για το γείσο του καπέλου πάρτε ένα μεγάλο κομμάτι ζαχαρόπαστας στο αντίστοιχο σχήμα και φτιάξτε το κατάλληλα. Τέλος τοποθετήστε πάνω από την υπόλοιπη τούρτα τη ζαχαρόπαστα για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Η τούρτα είναι έτοιμη!

Γνωρίζατε ότι:

Πως να φτιάξετε ζαχαρόπαστα:

Υλικά συνταγής:

1 κιλό άχνη
5 κουταλάκια ζελατίνη (2 φακελάκια των 10 γρ.)
1 κουταλιά γλυκερίνη
1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 κούπας νερό
3 βανίλιες ή άλλο άρωμα της αρεσκείας σας

Συνταγή:

Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό και διαλύετε μέσα τη ζελατίνη. Προσθέστε τη γλυκόζη και βάλτε το στη φωτιά. Μόλις λιώσει η γλυκόζη ρίχνετε τη γλυκερίνη και το άρωμα και κατεβάζετε από τη φωτιά.  Σε ένα μπολ βάλτε την άχνη κάνοντας μία λακκούβα στη μέση.  Εκεί ρίξτεε τα υγρά υλικά. Ανακατέψτε με μία κουτάλα στην αρχή γιατί θα καίει. Έπειτα, βάλτε τα χέρια σας και ζυμώστε. Αφού ζυμώσετε αρκετά, αν δείτε πως κολλάει, ρίξτε λίγη άχνη ζάχαρη. Η ζαχαρόπαστα είναι έτοιμη. Βάλτε τη στο πάγκο , αφού τον έχετε πασπαλίσει με άχνη για να μην κολλάει.  Ζυμώστε και πάλι και κάντε μία μπάλα την πάστα.  Βάλτε την ζαχαρόπαστα σε μία σακούλα ή μεμβράνη και σφίξτε τη καλά για να μην στεγνώσει.