Καλοκαιρινή Τούρτα Βατραχοπέδιλα

Από το μοναδικό καλοκαιρινό παιδικό πάρτι γενεθλίων που θα οργανώσετε, η τούρτα δεν μπορεί παρά να είναι η έκπληξη της ημέρας. Φτιάξτε τη τούρτα σε σχήμα βατραχοπέδιλα με κρέμα από κακάο και εντυπωσιάστε τους μικρούς σασ καλεσμένους!

Τούρτα Βατραχοπέδιλα

Υλικά Συνταγής:

1 παντεσπάνι,3 φλιτζάνια γάλα,½ φλιτζάνι ζάχαρη,
κορν φλάουρ, 2 αυγά, 6 κουταλιές σούπας κακάο
Για το Γλάσο
κρέμα γάλακτος λευκή σοκολάτα
σιρόπι ζαχαροπλαστικής

Συνταγή:

Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ρίχνοντας σε ένα μπολ, 1 φλιτζάνι γάλα, το κορν φλάουρ, το κακάο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε καλά, τα δύο υπόλοιπα φλιτζάνια γάλα και τα ρίχνουμε σιγά – σιγά στο μπολ. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους των αυγών . Βάζουμε πάλι στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Τοποθετούμε ένα παντεσπάνι στη βάση της πιατέλας και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας. Προσθέτουμε και δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τέλειο το μείγμα. Στρώνουμε πάνω και στα πλάγια της τούρτας ομοιόμορφα το γλάσο, στολίζουμε με κοχύλια.

Γνωρίζατε ότι:

Για να φτιάξετε σπιτικό παντεσπάνι τα υλικά που χρειάζεστε είναι τα εξής:
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα αλεύρι self raising (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
Χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα. Κοσκινήστε 2 φορές το αλεύρι και ανακατέψτε το μέσα στο μείγμα με μια σπάτουλα απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Βάλτε στο ταψί σας λαδόκολλα και ρίξτε το μείγμα μέσα. Ψήστε στους 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα για 20 λεπτά περίπου. Για να καταλάβετε ότι ψήθηκε, θα δείτε ότι έχει ξεκολήσει από τα τοιχώματα κι οταν το ακουμπήσετε θα ειναι στεγνό και δεν θα βουλιάζει. Αφήστε το να κρυώσει καλά και το βγάλτε το απο το ταψί.