Τούρτα Πεταλούδα για Κορίτσια

Για τα γενέθλια της μικρής σας, φτιάξτε μία πεντανόστιμη και εντυπωσιακή τούρτα με σαντιγί σε σχήμα πεταλούδας.

Τούρτα Πεταλούδα

Υλικά Συνταγής:

κέικ σαντιγί, 2 φλ. γάλα,
χρώματα ζαχαροπλαστικής, σοκολατάκια, καραμελάκια

Εκτέλεση Συνταγής:

Αφήνετε το κέικ που έχετε ψήσει να κρυώσει καλά για να μπορεί να κόβεται εύκολα. Κόβετε μία λωρίδα στη μέση που θα γίνει το σώμα της πεταλούδας και τα δύο μισά που βγαίνουν σε δύο κομμάτια, το ένα μικρότερο από το άλλο (για τα φτερά). Τα κομμάτια θα τοποθετηθούν έτσι. Το μεσαίο όπως έχει για σώμα. Τα δύο κομμάτια που είναι δεξιά, θα τοποθετηθούν ακριβώς ως έχουν αλλά από την αριστερή πλευρά και το αντίθετο.

Χωρίζετε τη σαντιγί που έχετε φτιάξει σε 3 μπολ. Ρίχνετε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής και δίνετε το χρώμα που θέλετε στο κάθε μπολ. Καλύπτετε το κάθε κομμάτι με το χρώμα που θέλετε και τα τοποθετείτε σε πιατέλα ένα ένα ώστε να σχηματίσουν την πεταλούδα. Εδώ χρειάζεται η φαντασία σας. Βάλτε δύο καραμελάκια για μάτια, μερικά χρωματιστά κουφετάκια για πιτσίλες, ρίξτε τρούφα… Κάντε την Τούρτα Πεταλούδα για Παιδικό Πάρτυ Γενεθλίων πολύχρωμη!

Γνωρίζετε ότι:

Η πεταλούδα είναι έντομο; Οι πεταλούδες ανήκουν στα αρθρόποδα και την τάξη των εντόμων. Τα είδη τους υπερβαίνουν τις 100.000 σε όλο τον κόσμο. Έχουν μακριές κεραίες, δύο ζεύγη φτερών καλυμμένα με πολύχρωμα λέπια, διαθέτουν στοματικά μόρια μυζητικού τύπου και οι κεραίες τους ποικίλλουν ανάλογα με το είδος.