Εκπαιδευτικές Πληροφορίες για Αλλόκοτα Ζώα

Όλες οι Εκπαιδευτικές Πληροφορίες για Αλλόκοτα Ζώα. Η φύση έχει δώσει στα ζώα πολλά και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Μερικές φορές όμως το παρακάνει με τις παραξενιές της.

Σκύλος Φλοκάτη

Σκύλος φλοκάτη

Το Ουγγρικό τσοπανόσκυλο είναι ιδιαίτερα σπάνιο και δεν την συναντάμε συχνά. Το σώμα του σκύλου δεν είναι μεγάλο σε μέγεθος καθώς το μήκος του δεν ξεπερνά τα 70 εκατοστά. Το τρίχωμά του όμως είναι αυτό που μαγνητίζει. Το συγκεκριμένο σκυλί δεν χάνει αυτό το πλούσιο τρίχωμα, το οποίο όμως θέλει ιδιαίτερη περιποίηση καθώς τα εκατοντάδες “κοτσιδάκια” μπερδεύονται εύκολα. Η καθαριότητα πρέπει να είναι σχεδόν καθημερινή, καθώς τόσο μαλλί, λερώνεται εύκολα.

Κόκκινα Πάντα

Κόκκινα Πάντα

Αν νομίζεται πως τα Πάντα είναι μόνο ασπρόμαυρα, κάνετε λάθος. Στο Νεπάλ και στη Νότια Κίνα υπάρχουν Πάντα που είναι κόκκινα. Μάλιστα σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πάντα είναι χορτοφάγα και μικρότερα στο μέγεθος. Η μεγάλη ουρά του κόκκινου Πάντα θυμίζει αρκετά την ουρά της γάτας, όμως είναι αρκετά πιο φουντωτή.

Το ήξερες;

  • Το μήκος της γλώσσας του χαμαιλέοντα είναι όσο το μήκος του σώματός του
  • Το έντομο κατιδιτ έχει τα αυτιά στα μπροστινά πόδια του
  • Ένας ιπποπόταμος μπορεί να μείνει κάτω από το νερό για 30 λεπτά
  • Μια γάτα έχει 32 μύες σε κάθε αφτί
  • Το μαύρο μυρμήγκι μπουλντόγκ από την Αυστραλία είναι το πιο επικίνδυνο μυρμήγκιστον κόσμο. Τσιμπά και δαγκώνει συγχρόνως
  • Οι ελέφαντες είναι το μόνο ζώο που δεν μπορεί να πηδήσει

Ταρσιέρ Τρελαίνει και τους Επιστήμονες

Ταρσιέρ

Για το ζώο αυτό οι επιστήμονες μαλώνουν γιατί δεν μπορούν να το κατατάξουν σε κάποια συγκεκριμένη οικογένεια ζώων. Μοιάζει με πολλά άλλα, όμως με κανένα δεν συγγενεύει απόλυτα. Τα Τάρσιερ έχουν τεράστια μάτια και πολύ μακριά πόδια.. Βασικά τρέφονται με έντομα τα οποία πιάνουν στον αέρα. Μάλιστα πηδώντας από δέντρο σε δέντρο πιάνουν και πουλιά την ώρα που πετούν! Γεννάει ένα μωρό έπειτα από εγκυμοσύνη έξι μηνών.

Δεν μεγαλώνει ποτέ

Αξολότλ

Τo Αξολότλ ζει στο Μεξικό και είναι η πιο περίεργη σαλαμάνδρα. Η περίεργη εμφάνισή του οφείλεται στο γεγονός ότι όταν είναι μωρό δεν καταφέρνει να μεγαλώσει και ως ενήλικας εξακολουθεί να έχει εμβρυική μορφή. Το Αξολότλ χρησιμοποιείται σε επιστημονικές έρευνες χάρη στην ικανότητά του να ξαναδημιουργεί τα μέρη του σώματός του που έχουν κοπεί! Πολλά παιδιά στην Αμερική, την Αγγλία, την Αυστραλία και την Ιαπωνία το έχουν σαν κατοικίδιο.